Edmonton Oilersin tilanne keskushyökkääjien suhteen on mainio, sillä joukkueessa pelaavat muun muassa Connor McDavid, Leon Draisaitl sekä Ryan Nugent-Hopkins. Etenkin tulevaisuuden kannalta harvalla on yhtä kovaa osastoa sentterien suhteen.

Vai ovatko asiat todella näin? McDavid on kiistaton franchise-sentteri ja Draisaitl sekä Nugent-Hopkins tästä seuraavaa tasoa – siis potentiaaliltaan.

Itseasiassa ei ole ja tässä syy: Draisaitl on pelannut tällä kaudella enimmäkseen laidassa, juuri McDavidin vierellä. Kaiken lisäksi duon yhteispeli kulkee kuin unelma, joten hänen siirtonsa takaisin sentteriksi olisi kaikinpuolin typerää.

Tämän vuoksi Oilersin todellinen sentteriosasto tällä hetkellä on McDavid, Nugent-Hopkins ja Mark Letestu.

Seuraava ongelma onkin sitten siinä, että trio ei ole kokonaisuudessaan kovinkaan vahva aloitusten suhteen: McDavidin aloitusprosentti on 43,9, Nugent-Hopkinsin 44.2 ja Letestun 51,5.

Nelossentteri Drake Caggiulan lukemat ovat kaikista surullisimmat, 38,8 %.

Uusi sentteri välttämätön

Lienee sanomattakin selvää, että kaksi ensimmäistä sentteriä tarvitsevat paljon peliaikaa. Lisäksi McDavid ja Nugent-Hopkins pelaavat luonnollisesti hyökkäävissä vitjoissa, joten heitä on käytettävä paljon hyökkäyspään aloituksissa.

Hyökkäyspäässä tarvitset taasen kiekon, jotta maalinteko olisi helpompaa. Tämän vuoksi kaksikon aloitusprosentti ei silmiä hivele, jos asiat ynnää keskenään yhteen.

Tämä ei ratkaise ongelmaa, mutta se vähintään helpottaa ongelmaa: Oilers tarvitsee ehdottomasti riveihinsä alempien ketjujen sentterin. Vaihtoehtoina tähän olisi esimerkiksi The Scoren mukaan New York Rangersin Brandon Pirri.

Samainen sivusto ehdottaa Oilersin keskikaistalle myös Carolina Hurricanesin Derek Ryania, joka on tällä hetkellä yksi liigan parhaita aloittajia. The Scoren mukaan Oilersin tulisi harkita myös Montreal Canadiensin Torrey Mitchelliä.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.