Detroit Red Wings aloitti oman tyhjennysmyyntinsä maltilla, kun se lähetti slovakkihyökkääjä Tomas Jurcon Chicago Blackhawksiin, mistä se sai vastineeksi kolmannen kierroksen varausvuoron.

Hinta oli pieni lupaavasta laiturista, mutta todellisuudessa 24-vuotias laituri on pelannut tällä kaudella 16 ottelua, joissa hän ei ole iskenyt pistettäkään. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut hänen vaihtoarvoonsa.

Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland raotti pikaisesti vaihtokaupan synnyn jälkeen syitä siihen, miksi Jurco kaupattiin Chicagoon.

– Asiat eivät ole luonnollisesti kaikista parhaalla tavalla viimeisen kahden kuukauden aikana. Hän on ollut todella turhautunut ja pyytänyt mahdollisuutta maisemanvaihtoon, minkä lisäksi hänen agenttinsa on soitellut minulle, Holland kertoi MLivelle.

Jurcosta on tulossa tulevana kesänä rajoitettu vapaa agentti, eli RFA. Detroitissa ei oltu kuitenkaan lainkaan varmoja siitä, olisiko nuorukainen ollut halukas jatkamaan sopimusta, mikä oli myös osasyy vaihtokauppaan.

– Hänen sopimuksensa oli katkolla ja emme tienneet, olisiko hän halunnut jatkaa täällä. Tomas saa nyt loistavan mahdollisuuden edustaa Chicagoa ja me taasen menemme eteenpäin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.