Pittsburgh Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleury on ollut siirtohuhujen kohteena jo pitkään, eikä huhuille tunnu löytyvän loppua.

Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että jonkinasteinen ratkaisu tilanteeseen olisi löytymässä, sillä NHL Networkilla työskentelevä E.J. Hradek twiittasi lauantaina, että Penguinsin GM Jim Rutherfordin kommentteihin perustaen on mahdollista, että Fleury kaupattaisiin ensi viikon keskiviikkoon mennessä, mikä sattuu olemaan juuri pelaajasiirtojen takaraja.

E.J. Hradek

@EJHradek_NHL
Based on Jim Rutherford's comments today on NHL Now, there's a good chance Fleury could be moved by Wed. Fleury would have to OK the move

Kuten muihinkin huhuihin, tähänkin täytyy suhtautua tietyllä varauksella, sillä erityisesti tähän aikaan vuodesta huhumylly pyörii suurimmillaan. Kuten twiitistä voi huomata, Fleuryn olisi hyväksyttävä mahdollinen siirto, joten kauppa ei missään tapauksessa ole varma.

Tähänkö se nyt päättyy?

Kun Pittsburgh Penguins varasi kesällä 2003 Marc-Andre Fleuryn, se tiesi, että se saisi seuralle pitkäaikaisen ykkösvahdin. Sitä Fleury on ilman muuta ollut, ja vyöltä löytyy vielä kahden Pittsburghissa voitetun Stanley Cupin lisäksi muun muassa olympiakulta vuodelta 2010.

Vaikka Fleuryn otteet pudotuspeleissä ovat olleet välillä kovinkin ailahtelevat, hän on aina ollut Penguinsin tuki ja turva runkosarjassa.

Jotain Fleuryn urasta kertoo se, että hän on kaikkien aikojen voittoja keränneiden maalivahtien listalla sijalla 17, 372 voiton ansiosta. Hänen edellään aktiivimaalivahdeista ovat vain Henrik Lundqvist (402) ja Roberto Luongo (452).

Vaikka siirtoa ei vielä tapahtuisi seuraavan viikon aikana, lähes varmaa on se, että Fleuryn ja Penguinsin tiet eroavat; tapahtui se sitten viikon päästä tai vasta kesällä laajennusdraftin aikana.