Los Angeles Kingsin kausi on kulunut hiukan alavireisesti, sillä sillä on tällä hetkellä matkaa pudotuspeleihin viisi pistettä. Läntisen konferenssin viimeisellä villi kortti -paikalla majailee tällä hetkellä Nashville Predators, joka on pelannut Kingsin tavoin 60 ottelua.

Kaikki on siis auki, mutta tästäkin huolimatta Kings on valmis luopumaan hyökkäyspään osaamisesta, vaikka taistelu kevään tosipeleistä on pahasti kesken. Tai oikeastaan nykyään ei voida edes puhua varsinaisesta osaamisesta, kun kyse on slovakkihyökkääjä Marian Gaborikista.

Entinen maalitykki on nimittäin hyytynyt tällä kaudella täysin, sillä 38 kamppailun jälkeen miehen tilillä on ainoastaan kuusi osumaa ja yhteensä 13 tehopistettä.

Siihen päälle kun heitetään sellainen fakta, että hänen sopimustaan on jäljellä vielä neljä kautta, minkä lisäksi hänen cap hitinsä on 4,875 miljoonaa dollaria, ei olla kovinkaan hyvässä asemassa.

Ainahan sitä saa yrittää

Tästä kaikesta huolimatta Kings on kaupitellut slovakkihyökkääjää toisaalle. Urakasta ei missään nimessä tule helppo, sillä kyse on pitkäaikaisesta hankinnasta, eikä missään nimessä kevään vuokrapelaajasta, johon rooliin Gaborikin kokemus olisi enemmän, kuin sovelias.

Kingsin tiedetään olevan kiinnostunut useastakin pelaajasta, kuten Detroit Red Wingsin Thomas Vanekista, Arizona Coyotesin Martin Hanzalista, Dallas Starsin Patrick Sharpista sekä Tampa Bay Lightningin Brian Boylesta, vain muutama mainitakseni.

Se oli kiinnostunut myös Dallas Starsin Patrick Eavesista, joka kaupattiin eilen Anaheim Ducksin riveihin.

Gaborikin kauppaamisella Kings pyrkii huhujen mukaan tekemään tilaa palkkakattoonsa, mutta kuten jo todettu, ei tämä tule olemaan helppo rasti. On jopa mahdollista, että jos jokin joukkue olisi valmis ottamaan Gaborikin omiin riveihinsä, joutuu Kings pidättämään osan hänen palkastaan.

Onko sittenkin vuokrapelaaja?

Gaborikin nykyistä sopimusta on siis jäljellä vielä neljän kauden ajan, joten kyseessä ei missään nimessä ole kevään vuokrapelaaja.

Toki tähänkin on omat edellytyksensä, mutta se vaatii joukkueilta tiettyä riskinottoa. Nimittäin Gaborik tullaan suurella todennäköisyydellä jättämään suojaamatta ensi kesän laajennusdraftissa.

Täten on siis mahdollista, että Vegas Golden Knights poimisi miehen riveihinsä, mikä on sekin omalla tavallaan epätodennäköistä.

Toki slovakin kaltainen kokenut ex-maalitykki olisi uudelle NHL-seuralle tärkeä pelaaja, mutta Las Vegasista on ehditty jo ainakin uhoamaan, että se perustaa kokoonpanonsa etenkin nuoruuteen ja nopeaan jääkiekkoon.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.