Jääkiekon raamattuna pidetty The Hockey News on yksi lajin arvostetuimpia lehtiä. Se julkaisi torstaina mielenkiintoisen listan, jossa se rankkasi viisi tulokasta, jotka eivät voita tällä kaudella Calder Trophya.

Tämän vuoden tulokastitteli on osoittautunut yhdeksi hurjimmista pitkään aikaan, sillä Patrik Laine, Auston Matthews ja Mitch Marner ovat olleet tämän kauden aikana uskomattomia. Siihen kun lisätään vielä muun muassa Zach Werenski, William Nylander, Sebastian Aho ja moni muu, saadaan hyvä kuva tämän vuoden tulokkaiden tasosta.

Tästä syystä The Hockey News siis listasi viisi huipputulokasta, jotka eivät voita Calder Trophya, vaikka ovat olleetkin todella vakuuttavia läpi kauden.

Matthew Tkachuk, Calgary Flames

Sivusto mainitsee, että Matthew Tkachuk on noussut jo yhdeksi Flamesin tärkeimmistä hyökkääjistä. Tkachuk, Mikael Backlund ja Michael Frolik ovat muodostaneet toimivan ketjun ja se on näkynyt myös Tkachukin pisteissä. Minä tahansa vuonna hän olisi ilman muuta tulokkaiden finalistien joukossa, mutta tällä kaudella hän joutunee tyytymään sivurooliin.

Ivan Provorov, Philadelphia Flyers

Venäläispuolustaja Ivan Provorov nousi kauden alussa Flyersin joukkueeseen ja on esiintynyt todella vakuuttavasti. Provorov on kellottanut tulokkaista toiseksi eniten peliaikaa, ainoastaan hänen maamiehensä Nikita Zaitsev on pelannut ottelua kohden enemmän. Provorov on onnistunut myös hyökkäyssuuntaan, sillä hän on kerännyt jo 24 (5+19) tehopistettä.

William Nylander, Toronto Maple Leafs

William Nylander sai jo viime kaudella muutaman NHL-ottelun vyölleen, mutta hänet lasketaan edelleen tulokkaaksi. Nylander kuuluu Maple Leafsin hurjan nuorisokaartin taitavimpiin pelaajiin, mutta on jäänyt Torontossa lehtien palstoilla Matthewsin sekä Marnerin varjoon.

The Hockey News mainitsee, että Nylander on kärsinyt kauden mittaan myös siitä, että päävalmentaja Mike Babcock on heitellyt ruotsalaislupausta ketjusta toiseen.

Brandon Carlo, Boston Bruins

Bruinsin isokokoinen puolustaja Brandon Carlo on pelannut tällä kaudella paljon ja suurimmaksi osaksi vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Hän on tulokaspelaajien peliajoissa heti kolmantena Zaitsevin ja Provorovin jälkeen. Peliaika näkyy erityisesti Bruinsin alivoimalla, missä Carlo on pelannut joukkueesta toiseksi eniten.

Ehkä hieman yllättäen aikanaan vasta toisella kierroksella varatulla Carlolla, on edellytykset täyttää Zdeno Charan jättämän aukon tulevaisuudessa Bruinsin alakerrassa, ja otteet näyttävät tällä hetkellä lupaavilta.

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Suomalaisittain kulunut kausi on ollut upea, sillä Laineen lisäksi Sebastian Aho on väläytellyt useaan kertaan taitojaan. Aho on iskenyt erinomaiset 17 maalia, vaikka Hurricanes ei kuulukaan liigan kärkijoukkueisiin, eikä myöskään tehokkaimpiin joukkueisiin.

The Hockey News toteaakin Ahon kohdalla, että minä tahansa muuna vuonna 19-vuotias suomalainen olisi ilman muuta enemmän esillä, mutta tänä vuonna tilanne on toinen.