St. Louis Bluesin taipale tällä kaudella on ollut sen verran hankala, että muutamakin sen pelaajista on ehditty yhdistämään siirtohuhujen kohteeksi. Tältä listalta löytyy luonnollisesti puolustaja Kevin Shattenkirk, joka on tehnyt lähtöä jo vuoden päivät.

Hänen lisäkseen siirtospekulaatiossa on pyörinyt Patrik Berglundin ja Jori Lehterän nimet. Näistä ensimmäisen kauppaamisen toisaalle saa nyt kuitenkin unohtaa, sillä hän teki seuran kanssa jatkosopimuksen.

Uusi pahvi on viisivuotinen ja arvoltaan 19,25 miljoonaa dollaria. Sopimusta voidaankin pitää GM Doug Armstrongin osalta todellisena nappisuorituksena, sillä kontrahdin cap hit on ainoastaan 3,85 miljoonaa dollaria.

Tämä siitäkin huolimatta, vaikka Berglund on tällä hetkellä Bluesin maalipörssin toisena heti Vladimir Tarasenkon jälkeen.

Berglundin jatkosopimus saattaakin nyt samalla tarkoittaa sitä, että Jori Lehterän taru Bluesin riveissä on tullut päätökseensä. Seuran on huhuiltu kauppaavan tällä kaudella pahasti epäonnistunutta Lehterää toisaalle, ja ainakin joidenkin spekulaatioiden mukaan Ottawa Senators olisi kiinnostunut suomalaisen palveluksista.

Senators oli kiinnostunut niin ikään Berglundista, joten Kanadassa voidaankin siis keskittyä jatkossa ainoastaan yhden vahvistuksen hankintaan.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.