Kiinnostus Colorado Avalanche -pelureihin, Matt Ducheneen sekä Gabriel Landeskogiin, on varmasti tapissaan. Jatkuvasti kuitenkin huhuista käy ilmi, että joukkueet pudottautuvat kilvasta vuorotellen.

Miksi ihmeessä näin? Harvoin sitä tulee vastavaanlaisia pelaajia markkinoilla vastaan. Vastaankin pikaisella aikataululla omaan kysymykseeni: hinta.

”Se ei ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa”. Kuuluisa ja jokaisen joskus kuulema sanonta. Poikkeus on ainoastaan tässä tapauksessa se, että Avalanche ei ole vielä löytänyt sitä typerystä, joka olisi valmis uhraamaan nuoren huipputason puolustajan, ykköskierroksen varauksen sekä lupaavan pelaajan.

Se on nimittäin Avalanchen hintapyyntö jompaisesta kummasta miehestä. Huipputason nuori puolustaja, ykköskierroksen varausvuoro ja lupaava pelaaja. Se on paljon se, käytännössä kenestä tahansa pelaajasta.

Liika on liikaa – luu jää käteen

Tähän liittyen onkin hyvä palata viime kesälle ja Edmonton Oilersin sekä New Jersey Devilsin väliseen vaihtokauppaan.

Kuten jokainen muistaa, tarvitsi myös Oilers riveihinsä nuorta puolustajaa, jolla olisi rahkeet seuran uudeksi ykköspakiksi. Se saikin tällaisen, kun ruotsalaispuolustaja Adam Larsson matkasi Newarkista Edmontoniin.

Ja se hinta: yksi NHL:n parhaista laitureista, Taylor Hall, matkasi Devilsin riveihin täysin yksi-yhteen-periaatteella. Ei lupauksia, ei varausvuoroja, ei mitään. Ainostaan Larsson ja Hall.

Toki moni on sitä mieltä, että Devilsin GM:nä toimiva Ray Shero viilasi Oilersin virkaveljeään, Peter Chiarellia, täydellisesti linssiin, mutta tämä ei liene koko totuus. Itsekin kritisoin kauppaa itse todella rajusti, mutta tämän jälkeen on herännyt osittain todellisuuteen.

Nuoret ja lupaavat puolustajat nimittäin maksavat. Ja maksavat paljon. Toki Oilersin olisi pitänyt ehdottomasti saada kaupantekijäisiksi esimerkiksi varausvuoro jos muutamakin, mutta näillä mentiin.

Mutta jos tämä heijastetaan nyt tulevaan hetkeen, niin Avalanche pyytää nuorta huippupuolustajaa (Larsson), ykköskierroksen varausvuoroa sekä lupaavaa pelaajaa. Ja rehellisyyden nimissä Larsson on kyllä potentiaalinen tapaus, mutta ei missään nimessä vielä huipputasoa.

Lisäksi ainoastaan Duchene kestää vertailun esimerkkinä käytettyyn Halliin. Landeskogin avut ovat sen sijaan jossakin täysin toisaalla.

Joten on todella vaikeaa nähdä, että Avalanche tulisi saamaan kummastakaan miehestä haluamaansa korvausta.