Justin Schultz siirtyi Pittsburgh Penguinsin riveihin viime keväänä, kun Edmonton Oilers kauppasi hänet Pittsburghiin vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon.

Schultzin kannalta kauppa oli enemmän kuin hyvä, sillä hän pääsi juhlimaan heti keväällä Stanley Cupin voittoa. Oikealta ampua Schultz vahvisti välittömästi Penguinsin alakertaa, mutta vasta tällä kaudella hän on noussut aivan joukkueen tärkeimmiksi puolustajista. Tällä kaudella Schultz on nimittäin iskenyt jo 39 (9+30) tehopistettä, ollen näin Penguinsin tehokkain puolustaja tämän kauden osalta.

Tällä hetkellä 26-vuotias puolustaja kärsii kuitenkin loukkaantumisesta, mutta hänen odotetaan tekevän paluun lauantaina, kun Penguins kohtaa ulkoilmaottelussa Philadelphia Flyersin.

Joka tapauksessa Schultzia odottaa kauden päätteeksi sopimusneuvottelut, ja Penguinsin GM Jim Rutherfordin mukaan, Schultzin sopimus on ensisijaisen tärkeää joukkueen kannalta.

– Emme ole vielä keskustelleet jatkosta. Hän tulee ilman muuta olemaan meille ensisijaisen tärkeä kauden jälkeen, Rutherford totesi Post-Gazettelle.

Onko palkkakatossa tilaa?

Schultz on kesällä rajoitettu vapaa agentti, joten ensisijaiset neuvotteluoikeudet ovat silloin Penguinsilla. Post-Gazette uskoo, että Schultzin uusi sopimus tulisi maksamaan noin 4-5 miljoonaa dollaria, jolloin se olisi selkeä korotus hänen nykyiseen sopimuksensa, joka takaa 1,4 miljoonan dollarin vuosittaiset tulot.

Penguinsilla on kesällä edessä mielenkiintoiset ajat, sillä runkopelaajista kuten Chris Kunitzista, Nick Boninosta ja Trevor Daleysta tulee vapaita pelaajia. Mikäli heille solmitaan jatkosopimuksia, Penguinsin tilanne palkkakattoa ajatellen mutkistuu.

Myös maalivahti Marc-Andre Fleuryn tilanne voi vaikuttaa Schultzin sopimukseen, sillä 5,75 miljoonan hintalapulla pelaava Fleury on huhuissa yhdistetty moneen seuraan. Penguinsin ensisijainen tehtävä Fleuryn kanssa on miettiä, lähteekö hän pelaajasiirtojen takarajalla vai vasta kesällä.

Fleuryn lähdettyä Schultzin sopimus voidaan todennäköisesti tehdä ilman pelkoa, että palkkakatto tulee vastaan.