Vaikka Montreal Canadiensin otteet olivatkin olleet ennen päävalmentaja Michel Therrienin potkuja alavireisiä, oli divisioonajohtajan päätös irtisanoa päävalmentajansa todella harvinainen ratkaisu.

Yleensä päävalmentaja saa kenkää, kun joukkueen koko kausi on ollut täysi pannukakku tai vaihtoehtoisesti uusi kausi on käynnistynyt yhtä heikosti kuin edeltävä päättyi. Ei ole siis ihme, että Therrienin potkut herättivät keskustelua.

Toki markkinoille vapautui Claude Julienin kaltainen huippuvalmentaja, jollaisia ei aivan jokaisella oksalla kasva. Kun siihen yhdistettiin sekä viime aikojen heikot tulokset että Canadiensin mestaruushaaveet, oli ratkaisu myös jokseenkin ymmärrettävissä.

Nyt Pohjois-Amerikan suunnalta kuuluu kuitenkin jotain sellaista, mikä voisi toimia selityksenä Therrienin potkuille ja tavallaan viimeisenä niittinä.

Useat eri tietolähteet, kuten esimerkiksi DLC, nimittäin kertovat kanadalaisvalmentajan raivonneen kuluvaksi kaudeksi Montrealiin siirtyneelle Andrew Shawille niissä määrin, että tilanne on mennyt enemmän kuin ylitse.

Henkilökohtaisuuksiin koko joukkueen edessä

Therrienin kerrotaan Philadelphia Flyersia vastaan pelatun ottelun jälkeen huutaneen Shawille koko muun joukkueen edessä ja menneen riehumisessaan aina henkilökohtaisuuksiin saakka.

DLC:n artikkelissa kerrotaankin yhden Canadiensin kokeneista pelaajista puuttuneen asiaan ja tuon pelaajan uskotaan olevan seuran ykkösvahti Carey Price.

Tarina kertoo kanadalaisseuran johtavien pelaajien menneen viikko tapahtuneen jälkeen GM Marc Bergevinin juttusille, minkä myötä Therrien irtisanottiin.

Sinällään Pricen väliintulo sopisi kuvioon, sillä hän on hyvinkin avoimesti iloinnut Julienin tuomista jääkiekkoilullisista muutoksista, mikä ei ole kaikkein tavanomaisinta NHL-piireissä valmentajan irtisanomisen jälkeen.