Auston Matthews, Patrik Laine, Mitch Marner, Sebastian Aho, William Nylander, Matthew Tkachuck, Zach Werenski, Matt Murray. Kova kopla NHL-tulokkaita, ellen sanoisi.

Siksi onkin entistäkin vaikuttavampaa, että NHL:n tulokaspalkinto, Calder Trophy, on tällä kaudella kahden välinen kauppa: Laineen ja Matthewsin. Kaksikko on yksinkertaisesti muita niin paljon edellä, minkä lisäksi duon kaksintaistelua on enemmän kuin mahtava seurata.

Laineen ja Matthewsin keskinäinen kamppailu, kauden toinen moinen, nähtiin toissa yönä, kun Winnipeg Jets ja Toronto Maple Leafs ottivat toisistaan mittaa. Kamppailu päättyi Maple Leafsin 5-4-jatkoaikavoittoon. Laine teki kaksi maalia ja Matthews keräsi kolme syöttöpistettä – luonnollisesti.

Kummastakin vuoden tulokas?

NHL:n ympärillä pyörivä spekulointi on aina mahtavaa. Tällä hetkellä suurin mielenkiinto kohdistuu kovaa vauhtia lähestyvään siirtotakarajaan, mutta koko kauden kestänyt debatti Laineen ja Matthewsin välillä käy yhä vain kuumana – siis sen suhteen, että kummastako tulee lopulta NHL:n vuoden tulokas.

Kanadalaismedia The Scorella onkin tähän hyvin yksinkertainen ratkaisu: jakakaa palkinto molemmille. Sivusto myös perusteli kovaa ehdostustaan muutaman kysymyksen avulla.

  • Kumpi ansaitsee palkinnon?
  • Kenen ympärille sinä rakentaisit joukkueesi?
  • Kumman taso on korkeampi?
  • Kumpaa on mielenkiintoisempi seurata?

Nokkelimmat osasivatkin jo varmasti päätellä, että vastaus jokaiseen kysymykseen on Laine sekä Matthews. Vaikka kyseessä on kaksi eri pelaajatyypin edustajaa, maalintekijä ja pelintekijä, ovat kumpikin silti lähes täsmälleen yhtä hyviä pelaajia.

Joten miksi ei. Miksi NHL ei voisi laittaa palkintoa jakoon molemmille nuorelle herralle? Ketä se muka todellisuudessa haittaisi? Kumpikin on pystin ansainnut, joten liiga voisi räväyttää oikein urakalla.

Tee tästä totta, NHL!