Winnipeg Jetsiä edustava Patrik Laine olisi NHL:n ensimmäinen suomalainen vuoden tulokas sitten kauden 1992-93 ja Teemu Selänteen, mikäli valinta osuisi hänen kohdalleen.

Tällä hetkellä Laineen kovin kilpakumppani lienee Toronto Maple Leafsin Auston Matthews etenkin nyt, kun Mitch Marner on loukkaantuneena sivussa.

Se, kumpiko kaksikosta on tällä hetkellä edellä, tuntuu jakavan mielipiteet vahvasti kahtia: esimerkiksi TSN:n mukaan Calder Memorial Trophy – siis vuoden tulokkaalle jaettava pysti – olisi päätymässä Matthewsin palkintokaappiin, kun taas Yahoo! Sportsin arvostetussa Puck Daddy -osiossa Lainetta pidetään niukkana suosikkina.

”Päämääräni on olla paras”

Kävi sitten miten kävi, niin Laine ei pidätä hengitystään vuoden tulokkaan tittelin suhteen. Hänelle moni muu asia, kuten joukkueen menestys, menee edelle. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin myöntää, että pysti maistuisi.

– Vuoden tulokkaan titteli olisi mukava yllätys ja mukava palkinto kauden jälkeen. Kausi on kuitenkin edelleen käynnissä ja pelejä vielä paljon jäljellä. Jos en voita Calderia, se ei oikeastaan haittaa minua, mutta hieno yllätys se olisi, Laine pohtii Winnipeg Sunin haastattelussa.

Laine tiedostaa, että hänellä on edessään kova kamppailu kyseisestä tittelistä Matthewsin kanssa, mutta ei juurikaan ole kiinnostunut yhdysvaltalaissentterin tekemisestä.

– Me molemmat olemme hyviä pelaajia, mutta en tykkää vertailla itseäni häneen. Me olemme erilaiset pelaajat.

– Päämääräni on olla paras pelaaja jonain päivänä. Edessä on paljon töitä, mutta toivottavasti pystyn olemaan paras jossain vaiheessa.