Calgary Flames on tehnyt pienen ajan sisään jo toisen puolustajahankintansa ja tällä kertaa kyse oli merkittävästä sellaisesta.

Viime viikolla Flamesin kanssa sopimuksen teki yli 200 NHL-ottelua pelannut Matt Bartkowski.

Nyt albertalaisseuran alakertaan liittyy kuitenkin asteen verran kovempi nimi. Arizona Coyotesista saapuu nimittäin puolustaja Michael Stone, joka esimerkiksi viime kauden runkosarjassa nakutti 75 otteluun tehot 6+30. TSN:n mukaan vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaa kolmannen kierroksen varausvuoro (2017) sekä viidennen kierroksen ehdollinen varausvuoro (2018).

Kyse on nousujohteisesti uraansa rakentaneesta pelaajasta, joka teki NHL-debyyttinsä kaudella 2011-12 pelaten Coyotes-paidassa 13 ottelua. Työsulkukaudella 2012-13 hän pelasikin jo kahdeksaa ottelua vaille täyden runkosarjan ja nousi sen myötä vakiokasvoksi seuran alakerrassa.

Kuluvalla kaudella 26-vuotiaan kanadalaispuolustajan meno on tosin hieman taantunut. Toki tehotilasto, joka vähemmän yllättäen on ollut Coyotesin kaltaisessa joukkueessa vuodesta toiseen miinusmerkkinen, on ollut tänä vuonna viime kautta parempi, mutta tehopisteitä on 45 ottelun jälkeen vain 1+8.

Oman ”lovensa” Stonen pelaamiseen on saattanut kuitenkin tehdä lähes satavarma tieto siitä, että hänelle ei tulla tekemään jatkoa Coyotesin toimesta. Tämän varmistivat jo oikeastaan Alex Goligosken hankinta viime kesältä ja Jakob Chychrunin nousu välittömästi varauksensa jälkeen seuran NHL-miehistöön. Toki myös viime kesän polvileikkaus on varmasti vaikuttanut pelaamiseen.

Calgary Hitmenia junioreissa edustanut Stone, joka on pelannut NHL:ssä 324 runkosarjaottelua, lienee pudotuspelipaikasta taistelevalle Flamesille rental-pelaaja. Tietenkin kaikki riippuu siitä, minkälaista sopimusta kanadalaispuolustaja hakee, mutta nykyinen 4 miljoonan dollarin vuosipalkka on kuluvan kauden suorituksiin nähden liian kova.

Siirto olisi pelkästään positiivinen asia

Kun Bartkowski saapui Calgaryyn, nousi hän välittömästi Flamesin pelaavaan kokoonpanoon, vaikka olikin viettänyt koko kuluvan kauden AHL:ssä. Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakan näkökulmasta se oli huonompi homma, sillä hän oli jo aiemmin pudonnut pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Stonen hankinnan voisikin olettaa sinetöineen Jokipakan kohtalon Calgaryssa. Flamesilla on nimittäin Stonen hankinnan jälkeen kahdeksan yksisuuntaisen sopimuksen omaavaa pelaajaa, joten ratkaisuja on tehtävä.

Kauppaamisen suhteen luonnollisin valinta on tällä hetkellä Jokipakka, joka ei syystä tai toisesta mahdu pelaamaan. GM Brad Treliving hakeekin mitä todennäköisimmin vaihtokumppania ratkaistakseen tilanteensa puolustajien suhteen.

Nykytilanteessa maisemanvaihto olisi eittämättä 25-vuotiaalle suomalaiselle se paras vaihtoehto. Hän on nimittäin osoittanut etenkin Dallas Starsissa, mutta myös kuluvalla kaudella Flames-paidassa, olevansa NHL-tason puolustaja.

Jokipakka on pelannut kuluvalla kaudella 38 ottelua tehoin 1+5. Hänen viimeisimmästä ottelustaan on ehtinyt kulua yli kaksi viikkoa.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.