Tampa Bay Lightning lähti tavoittelemaan tällä kaudella Stanley Cupin mestaruutta, sitä ei käy kiistäminen.

Tämä kausi saattoi myös olla joukkueen yksi viimeisiä mahdollisuuksia kyseiseen pystiin, sillä ilman suuria ihmeitä joukkueen kokoonpano tulee heikkenemään tulevaisuudessa.

Tämä johtuu puhtaasti siitä, että seuralla on vaikeat ongelmat palkkakattonsa kanssa, ja vaikka GM:n paikalla hääräilee taikuri nimeltä Steve Yzerman, ovat keinot nyt todella vähissä.

Siksi onkin todella yllättävää havahtua siihen, että Lightning majailee tällä hetkellä Itäisen konferenssin neljänneksi viimeisenä, ja matkaa viivan päälle on kuusi pistettä. Toki pudotuspelit ovat yhä vaihtoehto floridalaisseuralle, mutta kausi on joka tapauksessa mennyt alavireisesti.

Tähän suurin syy on joukkuetta vaivanneet loukkaantumiset, mutta säälipisteitä ei NHL:ssä jaeta.

Muutoksia luvassa

Luonnollisesti penkin alle mennyt kausi on herättänyt myös Yzermanin. Se on selvää, että pitkään huhuissa pyörinyt maalivahti Ben Bishop tulee vaihtamaan suurella todennäköisyydellä maisemaa vielä ennen siirtotakarajaa, mutta spekulaatioihin on liitetty viime aikoina myös uusi nimi, hyökkääjä Brian Boyle.

Voimahyökkääjää on viety huhuissa muun muassa Toronto Maple Leafsiin, Edmonton Oilersiin sekä Columbus Blue Jacketsiin. Boyle on kuitenkin sitä mieltä, että hän ei ole vielä valmis matkaamaan toisaalle.

Tämä siitäkin huolimatta, että hänen sopimuksensa umpeutuu tulevana kesänä, eikä Lightningilla ole luultavasti haluja jatkaa miehen pahvia.

– Haluan pysyä täällä. Me olemme suorittaneet tehtävää viimeiset kaksi vuotta, emmekä ole vielä saavuttaneet palkintoa. Haluan tehdä sen täällä, Boyle kertoi Tampa Bay Timesille.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.