Anaheim Ducksin tilanne hyökkääjien osalta on auki. Jo viime kaudesta lähtien sen on huhuttu kauppaavan yksi puolustajistaan toisaalle, jotta se saisi vihdoin vahvistettua hyökkäystään.

Pitkään Anaheimista toisaalle oli matkaamassa lupaava Cam Fowler, joka on kuitenkin löytänyt kuluvalla sesongilla loistavan vireen.

Sunnuntaina tilanne otti jälleen askeleen eteenpäin, sillä Ducksin GM:nä toimiva Bob Murray kertoi NHL.com:lle, että seura on markkinoilla etsimässä itselleen sopivaa vaihtokumppania.

Hakusessa olisi huhujen mukaan etenkin kärkiketjujen vasen laitahyökkääjä. Tällä hetkellä kyseisillä paikoilla pelaavat Andrew Cogliano sekä Nick Ritchie, joten kovinkaan vahvasta osastosta ei todella ole kyse.

Vaihdossa laituriin olisi huhujen mukaan lähdössä jokin seuraavista pelaajista: Sami Vatanen, Josh Manson tai Brandon Montour. Sekään ei välttämättä yksinään riitä, joten Ducksin olisi lisättävä vaihtokauppaan luultavasti yksi puolustuspään lupauksistaan.

Vaihtoehtoja riittää

Kun NHL:n nykyisin niin suppeilla vaihtomarkkinoilta lähdet etsimään tiettyyn profiiliin istuvaa pelaajaa, ei tehtävä ole helpoimmasta päästä. Ducksin tapauksessa tämä kyseinen pelaaja olisi siis kärkiketjujen vasen laitahyökkääjä.

Ihme kyllä, juuri tälle pelipaikalle riittää useampi vaihtoehto. Huhuissa ovat nimittäin pyörineet Toronto Maple Leafsin James van Riemsdyk, Buffalo Sabresin Evander Kane sekä Colorado Avalanchen Gabriel Landeskog. Kaikki kolme ovatkin ehditty jo yhdistämään myös Ducksiin.

Vaikka huippuluokan laitureita onkin tarjolla jopa kolme kappaletta, ei itse vaihtokauppa tule olemaan helppo urakka.

Esimerkiksi Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock on julistanut jo julkisesti, ettei seura tule tekemään kauppoja NHL:n siirtotakarajalla.

Sabresin suunnalta ollaan taasen kerrottu, ettei seura ole varsinaisesti kauppaamassa Kanea, mutta se kyllä ottaa vastaan ehdotuksia ja tarjouksia.

Avalanchen pyyntihinta Landeskogista on sen sijaan huima: huipputason nuori puolustaja, kuten esimerkiksi Vatanen, ykköskierroksen varausvuoro sekä lupaava nuorukainen.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.