San Jose Sharks osui kultasuoneen vuonna 2011, kun se hankki vaihtokaupan kautta riveihinsä puolustaja Brent Burnsin. Tuolloin 26-vuotias kanadalaisluutija oli tehnyt jo läpimurtonsa kiekollisena puolustajana, mutta haipaidassa tämä parrakas herrasmies löi todella läpi.

Esimerkiksi tällä kaudella Burns on pelannut 60 ottelua tehoin 27+37. Ja muistakaahan arvon lukijat, että puhumme tässä puolustajasta.

Pelkät tehot eivät riitä

Burns on siis tehollisesti NHL:n tämän hetken kolmanneksi paras pelaaja. Jos tilastoihin sukelletaan kuitenkin syvällisemmin, käy niistä ilmi, että Burns on koko NHL:n tärkein pelaaja, mitä tulee hyökkäyspään tekemiseen.

Näin ei kuitenkaan ollut vielä muutama päivä sitten.

– Paras argumentti Connor McDavidin MVP-palkinnon suhteen on se, että hän on ollut pisteillä 40,2 % hänen joukkueensa maaleista. Se on kovin prosentti tällä kaudella. Brent Burns on toisena, jonka vastaava lukema on 38,4 %, Elias Sports Bureaun Bob Waterman kertoi Edmonton Sunille.

Muutama päivä myöhemmin ja Burns on ehtinyt jo kiilaamaan McDavidin edelle. Tällä hetkellä miehen lukema on nimittäin hurja 43,16 % ja McDavidin vastaava 39,33.

Muistinko jo mainita, että Burns on pelipaikaltaan puolustaja?