Winnipeg Jets on päässyt viime aikoina hurjaan vireeseen, eikä vähiten tehoduonsa Patrik Laine & Mark Scheifele ansiosta.

Joukkueen tekeminen on ollut varsin kaksijakoista, sillä parhaillaan joukkue on ottanut viimeisestä neljästä ottelustaan jokaisesta pisteitä ja voittanut niistä kolme, kun taas sitä edeltäneistä neljästä ottelusta se ei ottanut pistettäkään.

Nyt Mathieu Perreault, joka on muodostanut viime aikoina joukkueensa kakkosketjun yhdessä Scheifelen ja Laineen kanssa, paljastaakin, että mikä käänsi joukkueen kurssin jälleen positiiviseksi.

– Kausi on todella pitkä, minkä myötä sitä vain joskus kadottaa ne asiat, jotka on hoitanut hyvin ja joutuu vaikeuksiin, Perreault ynnää Winnipeg Free Pressin haastattelussa.

– Siinä kohtaa sitä alkaa miettiä, että mitä voisimme tehdä paremmin? Joskus siihen ei löydä lääkkeitä, mutta esimerkiksi selviytyessämme pudotuspeleihin kaksi vuotta sitten olimme paljon fyysisempiä. Menestyäksemme meidän oli palattava siihen ja se näyttää toimivan.

Laine ja Scheifele löysivät uudelleen toisensa

Fyysisyys onkin johtanut useisiin hyviin asioihin, kuten esimerkiksi siihen, että Laine-Scheifele-Perreault on alkanut takoa pisteitä. Esimerkiksi joukkueen viime ottelussa, jossa se kaatoi vieraskaukalossa Ottawa Senatorsin 3-2, sekä Laine että Scheifele syöttivät kaksi maalia ja Perreault teki yhden.

Jetsin päävalmentajana toimiva Paul Maurice jaksaakin ihmetellä nimenomaan Scheifele-Laine-duon keskinäistä kemiaa, unohtamatta myöskään Perreaultia.

– Jotain heillä on meneillään. Patty pystyy pudottamaan kiekon keskelle Markille ja sen jälkeen heidän keskinäinen ajoituksensa on erittäin hyvällä tasolla.

– Matty puolestaan tuo roppakaupalla energiaa ja hän on löytänyt itseluottamuksensa takaisin. Hän on paljon kiekossa ja pelaa kuin kaksi kertaa kokoistaan suurempi kaveri. He todella tarvitsevat sitä intensiivisyyttä kiekolliseen pelaamiseen, minkä hän mukanaan tuo.

Näiden neljän perättäisen pisteitä tuoneen ottelun aikana Laine on tehtaillut tehot 5+3, Scheifelen saldo on 0+7 ja Perreaultin 2+2. Lisäksi heidän teholukemat ovat kyseisistä otteluista +8:an ja +6:en väliltä, Scheifelen omatessa parhaimman ja Perreaultin ”heikoimman” lukeman.

Jetsin kakkosketju on siis tällä hetkellä todella vaarallinen vastustajien näkökulmasta ja joku voisikin sanoa, että Laine ja Scheifele ovat löytäneet pienen erillään olon jälkeen he ovat todella löytäneet toisensa.

Kanadalaisseura on tällä hetkellä pisteen päässä viimeisestä villi kortti -paikasta, joskin se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin sitä hallussaan pitävä Calgary Flames.