Winnipeg Jets kohtasi sunnuntain ja maanantaina välisenä yön Ottawa Senatorsin.

Jets sai ottelun loistavan alun, kun Dustin Byfuglien iski kiekon verkkoon, kun ottelua oli pelattu vasta reilu minuutti. Kakkossyötön maalin nappasi Patrik Laine.

Laineen tehoilu jatkui myöhemmin erässä, kun hän saalisti toisen syöttöpisteen ensimmäiseen erään. Mathieu Perreault iski Jetsin jo 2-0 johtoon, kun ensimmäinen erä oli puolessa välissä.

Ottelu päättyi lopulta Jetsin 3-2-voittoon.

Matthews vs. Laine

Syöttöpisteet tarkoittivat sitä, että Laineen pisteputki kasvoi nyt neljän ottelun mittaiseksi. Hän on kerännyt viimeiseen neljään otteluun 8 (5+3) tehopistettä. Samalla Laine nousi NHL:n pistepörssissä muun muassa Alex Ovechkinin kanssa samoihin pisteisiin.

Laineen koko kauden pisteet 54 otteluun ovat nyt 28+24=52. Laine on siis pelannut tulokaskauttaan tähän saakka lähes piste per peli -tahdilla. Suomalainen käy tiukkaa taistelua tulokkaiden pistepörssissä, sillä Auston Matthews on tätä kirjoittaessa vain neljän pisteen päässä.

Laineen kohdalla on keskusteltu hänen yksipuolisuudestaan, ja monet ovatkin liputtaneet Matthewsin puolesta, kun keskustelussa on ollut vuoden tulokas. Laineen peli on kuitenkin monipuolistunut ja parantanut kauden myötä, joten mistään yksipuolisesta pelaajasta on turha puhua.