Ottawa Senators on pelannut tällä kaudella erinomaisesti ja joukkue onkin tiukasti mukana taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Nyt joukkue joutuu kuitenkin pärjäämään ilman hyökkääjää Bobby Ryania. Ryan loukkasi ranteensa lauantain ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, kun hän sai kiekosta osuman ottelun kolmannessa erässä.

Senators ilmoitti sunnuntaina, vain tunteja ennen Winnipeg Jetsiä vastaan pelattavaa ottelua, että Ryan on sivussa toistaiseksi.

– Hän sai laukauksen käteensä. Hän pelasi pelin loppuun, mutta nyt hän on sivussa, päävalmentaja Guy Boucher totesi Ottawa Citizenin mukaan.

– Se voi olla murtunut. He tarkastavat tilanteen vielä tänään uudestaan, mutta se voi olla murtunut. Jos se pitää paikkansa, me puhumme 3-6 viikon poissaolosta.

Vaikea kausi takana

Ryanin kausi on sujunut alavireisesti, sillä hän on iskenyt ainoastaan 12 maalia ja 24 tehopistettä. Viimeiseen kahdeksaan otteluun Ryan on saalistanut ainoastaan kolme tehopistettä.

Nyt kärsitty vamma ei ole Ryanin kannalta hyvä, sillä hänen otteensa ovat olleet kuitenkin parempaan päin. Ryan kärsi saman käden vammasta jo aikaisemmin kaudella, ja hän oli viisi ottelua sen vuoksi sivussa.

Ryan siirtyi Senatorsiin kesällä 2013, kun hän oli mukana vaihtokaupassa, jossa Ducksin suuntaan siirtyi ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg, puolustaja Stefan Noesen sekä ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2014 varaustilaisuuteen.

Ryan ei ole Senatorsin paidassa löytänyt missään vaiheessa sitä samaa virettä, mikä hänellä oli Ducksissa pelatessaan. Tuolloin Ryan iski parhailla kausillaan 34 ja 35 maalia. Ottawassa Ryan on onnistunut rikkomaan ainoastaan 20 maalin rajan – ja senkin vain kahdesti.