NHL on julkaissut menneen viikon tähdistönsä ja jälleen kerran sen ykkösväreinä toimivat sinivalkoiset värit.

Tämä itse asiassa toteutui kahdessakin mielessä, sillä ykköstähdeksi nimettiin Winnipeg Jetsin suomalaispelaaja Patrik Laine, joka kantaa samaisia väriyhdistelmiä, vain hieman eri sävyillä, yllään sekä seura- että maajoukkueessa.

Laine seuraa kuluvan kauden osalta viikon suomalaistähtinä Carolina Hurricanesin Sebastian Ahoa, joka nimettiin ykköstähdeksi toissa viikolla, ja Boston Bruinsin Tuukka Raskia, joka puolestaan oli viikon ykkösnimi marraskuun toisella viikolla.

Muista suomalaisnimistä tähdistöön ovat tällä kaudella päässeet Nashville Predatorsin Pekka Rinne, New York Rangersin Antti Raanta ja Minnesota Wildin Mikael Granlund.

1. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä oli koko menneen viikon tehokkain NHL-pelaaja, kun hän kiskoi neljään otteluun tehot 5+3, Jetsin napatessa kahdeksasta mahdollisesta sarjapisteestä seitsemän.

Kaikkein riehakkaimmalla tuulella hän oli ystävänpäivänä, kun hän iski Dallas Starsin verkkoon NHL-uransa kolmannen hattutemppunsa ja vastasi samalla ottelun voittomaalista. Laine teki maalin myös 4-3-jatkoaikatappiossa Pittsburgh Penguinsille ja Montreal Canadiensia vastaan hän tehtaili pisteet 1+1. Lopulta hän päätti viikkonsa kahteen syöttöpisteeseen voitossa Ottawa Senatorsia vastaan.

2. Nazem Kadri, Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafsin Nazem Kadri nakutti tehopisteitä jokaisessa pelaamassaan neljässä ottelussa ja päätyi lopulta pistesaldoon 4+2. Hän aloitti viikkonsa tehoin 1+1 murskavoitossa New York Islandersista ja sitten hän iski joukkueensa molemmat maalit 5-2-tappiossa Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Kadri päätti viikkonsa tekemällä maalin Ottawa Senatorsin verkkoon ja syöttämällä yhden osuman ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Maple Leafs keräsi menneellä viikolla kahdeksasta jaossa olleesta pisteestä neljä, voittamalla puolet otteluistaan.

3. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin ykkösstara Connor McDavid pelasi jälleen kerran yhden huiman viikon, kun hän tehtaili kolmeen otteluun tehopisteet 2+4. Hän teki viikon ensimmäisessä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan tehot 0+2, sen jälkeen jatkoi pistein 1+2 Philadelphia Flyersia vastaan ja päätti viikkonsa iskemällä kauden 20:nnen osumansa Chicago Blackhawksin verkkoon.

McDavidin johdolla Oilers voitti kaikki viime viikon kolme otteluaan varsinaisella peliajalla ja vankisti asemiaan ”pudotuspelijunassa”. Samalla McDavid jatkoi taisteluaan NHL:n arvokkaimman pelaajan tittelistä.