Vegas Golden Knightsissa valmistaudutaan täyttä häkää seuran historian ensimmäiseen NHL-kauteen.

Enemmän tai vähemmän kaiken keskiössä on tällä hetkellä seuran GM:ksi viime kesänä nimetty George McPhee, sillä seurassa ei ole vielä valmentajia tai pelaajia, joten kaikki on hänen omissa käsissään.

McPhee saakin nauttia tällä hetkellä ehkä koko jääkiekkomaailman maukkaimmasta ja hauskimmasta työpestistä. Joka päivä ei nimittäin pääse tilanteeseen, jossa saa mahdollisuuden rakentaa täysin nollasta juuri sellaisen NHL-joukkueen, kuin itse haluaa.

– Tämä on ollut juuri niin hauskaa, kuin kuvitella saattaa, McPhee, joka toimi Washington Capitalsissa vastaavassa virassa vuodet 1997-2014, kertoo riemuissaan StarTribunelle.

– Jo itsessään NHL-seuran GM:ksi nimeäminen maistuu, samoin kuin tähän pisteeseen rakentaminen, mutta se, että olen päässyt viime aikoina puhumaan jääkiekosta muiden GM:ien kanssa, on ollut todella hauskaa.

Vaihtokauppojen, ja esimerkiksi Euroopassa olevien vapaiden pelaajien, suhteen McPheen täytyy kuitenkin vielä malttaa. Hän ei nimittäin voi ryhtyä tähän puoleen työstään ennen kuin Golden Knights on virallisesti vahvistettu NHL-seuraksi.

Sinällään kyse on vain pelkästä byrokratiasta, sillä seuraomistaja Bill Foleylla on jo kasassa 500 miljoonan dollarin rahaläjä, jonka NHL vaatii. Mutta byrokratia on byrokratiaa ja se tahtoo viedä aikaa myös Pohjois-Amerikassa.

Koko muu NHL polvistuu Vegasin edessä

McPhee toivoo tällä hetkellä hartaasti, että virallinen vahvistus tulisi ennen maaliskuun 1. päivän Trade Deadlinea, jotta hän voisi alkaa toden teolla rakentaa ensi kauden joukkuettaan. Puheluita hän on nimittäin jo saanut vaihtokauppojen suhteen.

– Ehkä me otamme lupaavan pelaajan tai varausvuoron vastineeksi siitä, että lupaamme olla ottamatta jotain pelaajaa (laajennusdraftissa) tai sitten sitoudumme ottamaan jonkin tietyn pelaajan, McPhee paljastaa.

Toisin sanoen koko muu NHL polvistuu tällä hetkellä McPheen ja Vegasin edessä. McPhee toteaakin, että muut GM:t ovat ymmärtäneet mitä tulee tapahtumaan.

– Ihmiset ovat hyväksyneet, että he menettävät pelaajan. Se on asia, joka tapahtuu laajennusdrafteissa. Jokainen joukkue tulee saamaan 17 miljoonaa dollaria (NHL:n saamasta 500 miljoonasta dollarista) ja sitä vastaan he antavat meille pelaajan.

McPhee on aiemminkin urallaan rakentanut NHL-joukkueen oman ideologiansa mukaisesti ja aikoo luonnollisesti tehdä niin myös nyt.

– Olen menneisyydessä rakentanut korkealentoisia, hyökkäysvoittoisia sekä viihdyttäviä joukkueita ja haluaisin nyt tehdä samoin.

– Sitä, mitä tulemme tekemään laajennusdraftissa, ei ole päätetty vielä: ennen kuin näemme kaikessa kokonaisuudessaan sen, mitä muut seurat tulevat tekemään, me emme tiedä mihin suuntaan lähdemme.