NHL:ssä otettiin tällä kaudella käyttöön sääntömuutos, nimeltään ”bye-week”. Se antaa jokaiselle joukkueelle kesken kauden viiden päivän mittaisen paussin jääkiekosta, joten idea pitkän kauden keskelle oli alustavasti erinomainen.

Paitsi, että idea ja toteutus ovat kaksi eri asiaa. Nimittäin virkistykseksi tarjottu lepoviikko on koitunut loppujen lopuksi joukkueiden ja pelaajien haitaksi, ainakin lyhyellä aikavälillä katsottuna.

Tällä hetkellä lepoviikon ovat pitäneet 19 joukkuetta. Näistä ainoastaan kolme joukkuetta ovat onnistuneet nappaamaan paluupeleissään voiton, joten mistään lottovoitosta ei sääntömuutoksen suhteen voida puhua.

Helmikuu kaikista surullisin

Helmikuussa bye-weekin on viettänyt nyt 11 joukkuetta. Näistä viisi, Montreal Canadiens, Washington Capitals, Chicago Blackhawks, Tampa Bay Lightning sekä Nashville Predators palasivat tositoimiin eilen.

Yksikään joukkueista ei napannut voittoa ja vain kaksi seuraa ylsi pisteille. Nämä olivat Capitals sekä Lightning.

Helmikuun tilastot ovat muutoinkin karua luettavaa. 11 joukkueesta yksikään ei ole voittanut paluuotteluaan, ja pisteitä seuroille on kertynyt yhteensä vain kolme(!).

Bye-week ”aloitti toimintansa” All Star -viikonlopun jälkeen, minkä lisäksi lepoviikossa on otettu huomioon syksyn World Cup.