Alexander Radulov oli ennen kuluvaa kautta pelannut NHL:ssä viimeksi kaudella 2011-2012, kun hän pelasi Nashville Predatorsin riveissä yhdeksän ottelua.

Radulovin paluu NHL:ään otettiin vastaan kaksijakoisesti, sillä hänen edellinen visiittinsä aiheutti paljon puhetta. Radulovia kiinnosti enemmän kaukalon ulkopuoliset asiat, mitä ei katsottu hyvällä.

Täksi kaudeksi hän teki sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa, ja on näyttänyt, että kun keskittyminen on vain pelaamisessa, tulosta syntyy. Radulov on kerännyt nyt pelaamissaan 57 ottelussa 42 (14+28) tehopistettä. Hän on ollutkin yksi Canadiensin parhaista pelaajista läpi kauden.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreoksen mukaan Radulov on nyt hakemassakin pitkää jatkosopimusta Canadiensin riveistä. Kypreos uskoo, että Radulov voisi haluta jopa kuuden vuoden sopimuksen, mutta samalla toteaa, että todennäköisempi vaihtoehto on kolme vuotta.

Kypreos toteaa myös, että mikäli Radulov tekee jatkosopimuksen, se tulisi olemaan pituudeltaan samalla tasolla, kuin Canadiensin tsekkihyökkääjä Tomas Plekanecin sopimus. Plekanecin cap hit on noin kuusi miljoonaa dollaria, mutta Radulovin sopimus olisi todennäköisesti selvästi arvokkaampi.

Nykykunnossaan Radulov on kiinnostava pelaaja, mikäli hän päättää lähteä katsastamaan kesällä vapaiden pelaajien markkinat. Siksi Canadiensilla on edessään tiukka päätös siitä, pitävätkö he Radulovin vai eivät.

Palkkakatto mutkistaa tilannetta

Canadiensilla on joukkueessaan useita pelaajia, jotka ovat solmineet pitkät sopimukset. Shea Weberin sopimus on kauteen 2025-2026 saakka ja Jeff Petryn 2020-2021. Tämän lisäksi Max Pacioretty, Andrew Shaw sekä Brendan Gallagher ovat kiinnitetty useiksi vuosiksi.

Radulovin mahdollinen jatkosopimus täytyisi mahduttaa seuran palkkakattoon myös tulevaisuus huomioon ottaen, sillä seuralla on pian edessä jatkosopimusneuvottelut niin Carey Pricen (2017-2018) kun Alex Galchenyukin (2016-2017) kanssa. Luonnollisesti kyseinen kaksikko ei tule halvaksi.

Seuran GM Marc Bergevinillä onkin edessään mietittävää, kun kesä ja varaustilaisuus lähestyvät.