Kanadalaishyökkääjä Shane Doan on nykypäivän ylivoimaisesti paras esimerkki seurauskollisuudesta. Mies on edustanut koko uransa ajan samaa organisaatiota, Arizona Coyotesia, aina sen Winnipeg-päivistä lähtien.

Doanin uskollisuudesta arizonalaisseuralle tekee merkittävän se, että Coyotes ei ole koskaan ollut menestyvä seura. Pudotuspelit ovat olleet vähissä, mutta laituri ei ole vielä koskaan kääntänyt selkäänsä seuralle.

Moni kuitenkin uskoo, että tämä kausi saattaisi vihdoin olla se, kun Doan suuntaa nokkansa kohtia uusia haasteita. Samalla voitaneen sanoa, että kyseinen haaste tulee olemaan hänelle ammattilaisjääkiekkoilijana viimeinen.

Viimeinen mahdollisuus

Doan on nimittäin jo 40-vuotias, eikä hän ole koskaan saanut nauttia NHL-urallaan juuri minkäänlaisesta menestyksestä. Pitää myös muistaa, että jokaisen jääkiekkoilija suurin haave on nostaa Stanley Cup käsivarsilleen.

Siksi olisikin kaikista luontevinta, että Doan suuntaisi loppukaudeksi johonkin joukkueeseen, jolla olisi mahdollisuudet pudotuspeleihin, ja kenties aina Stanley Cupiin saakka. Kanadalaishyökkääjä ei ole kuitenkaan kaikesta huolimatta ilmaissut mielenkiintoaan vaihtokauppaan.

– Kunnioitan häntä liikaa, jotta voisin käydä hänen kanssaan kyseistä keskustelua. Tästä puheenollen, hän ei ole kysynyt minulta mahdollisuutta siirtyä jonnekin toisaalle. Hän on iloinen kuuluessaan tähän seuraan ja hän teki tänne jatkosopimuksen syystä. Hän on pelannut ainoastaan täällä ja tämä on tilanne juuri nyt, Coyotesin GM John Chayka avasi NHL.com:n Dan Rosenille.