NHL-maailmassa saatetaan nähdä tällä kaudella harvinainen temppu, sillä Toronto Maple Leafs on menossa vielä tällä hetkellä kevään tosipeleihin. Seura on pelannut pudotuspeleissä viimeisen 11 kauden aikana vain kerran (2012-13), joten tarjolla olisi todella harvinaista herkkua.

Moni ei myöskään uskonut Maple Leafsin nousuun vielä tällä kaudella. Seura on todellisessa jälleenrakennustilassa, ja sen kokoonpano on täynnä nuorukaisia ja tulokaspelaajia. Tästäkin huolimatta seuran päävalmentaja Mike Babcock on saanut potkittua pelaajistaan irti tarpeeksi ja hiukan enemmän.

Vaikka Maple Leafsilla onkin vielä kaikki mahdollisuudet pudotuspeleihin, ei se aio vahvistaa rivejään NHL:n siirtotakarajalla, joka on 1. maaliskuuta. Tästä pitää huolen päävalmentaja Babcock, joka lähettikin seuran faneille suoran viestin koskien siirtotakarajaa.

– Jos joku odottaa meidän pääsevän uutisiin siirtotakarajan aikana, niin teille sanon, että etsikää jotain muuta tekemistä, Babcock uhosi Toronto Sunin mukaan.

Vahviten Maple Leafsista huhuihin on yhdistetty veteraanihyökkääjä James van Riemsdyk, joka on kuitenkin näillä näkymin jäämässä sittenkin Torontoon.