Columbus Blue Jackets on ollut yksi kuluvan kauden ehdottomista valopilkuista NHL:ssä, vaikka meno onkin hieman hiipunut alkukauden lennosta.

Hieman tasaantuneesta vauhdista huolimatta Blue Jackets on etenemässä vahvasti kohti kevään pudotuspelejä, kolmatta kertaa historiansa aikana. Eroa nimittäin ensimmäiseen villi kortti -paikkojen ulkopuolella olevaan joukkueeseen on peräti 15 pistettä.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että seuran GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen olisi menettämässä niin sanotusti järkensä ja iskemässä kaikki munat yhteen koriin, joka tässä tapauksessa tarkoittaa Stanley Cupin ehdotonta tavoittelua kuluvalla kaudella.

– Emme halua hätäillä yrittämällä iskeä kaikkia munia yhteen, kevään 2017, koriin ja laittaa kaikkea peliin, Kekäläinen toteaa The Columbus Dispatchin haastattelussa.

– Toki, jos selviämme pudotuspeleihin, niin tulemme antamaan siellä kaikkemme ja se tulee olemaan loistava tilaisuus ryhmällemme. Se on tapa, jolla meidän tulee lähestyä pudotuspelejä. Se on meille loistava tilaisuus ansaita kunnioitusta ja osoittaa ihmiset vääriksi, jos siis pääsemme pudotuspeleihin.

Boyle, Vrbata, Vanek…

Kekäläisen uskotaan kuitenkin hakevan joitain syvyyttä tuovia vahvistuksia pelaajistoonsa ja The Fourth Periodin mukaan ohiolaisseuraa kiinnostavat ainakin Tampa Bay Lightningin Brian Boyle, Arizona Coyotesin Radim Vrbata, Dallas Starsin Patrick Eaves sekä Detroit Red Wingsin Thomas Vanek.

Blue Jacketsilla olisi toki tilaa palkkakattonsa alla hieman kovempaankin leikkiin, mutta Kekäläinen ei halua elää tässä hetkessä tulevaisuuden kontolla.

– En näe mitään syytä ”seota” vain, koska ikkunamme on raollaan, Kekäläinen toteaa viitaten siis ikkunaan menestyksen suhteen.

– Sen sijaan yritämme raottaa sitä vielä suuremmalle tekemällä fiksuja pitkän ajan ratkaisuja ja kehittymällä paremmiksi joukkueemme sisältä käsin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.