Winnipeg Jetsin Patrik Laine on äärimmäisen arvostettu pelaaja niin meillä täällä Suomessa, kuin myös Pohjois-Amerikassa. Arvostus ei myöskään ole tuulesta temmattu, sillä onhan Laine yksi parhaita tulokaspelaajia vuosikausiin.

Itseasiassa Laineella on kaikki mahdollisuudet tällä kaudella kovaan temppuun; 40 maalin rajapyykin rikkomiseen. Tällä hetkellä Laine on reilun 38 maalin tahdissa, mutta kuten tällä kaudella on nähty, voi nuorukaisen tahti muuttua jo yhden ottelun aikana.

Tällä hetkellä Laineen maalisaldo seisoo lukemassa 27. Otteluita nuorukaisen tilillä on 52 kappaletta, joten tahti on ollut uskomaton. Laine on tulokkaiden maalipörssin jaetulla kärkisijalla, sillä myös Auston Matthews on kyennyt vastaavaan, vaikkakin hänellä on kulunut tähän aikaa 56 ottelua.

Kaiken kaikkiaan Laineella on kuitenkin mahdollisuudet kovaan temppuun. Jos hän iskisi tulokaskaudellaan 40 maalia, olisi se ensimmäinen kerta sitten kauden 2005-06, kun muuan Alexander Ovechkin ylsi tähän.

Edes Sidney Crosby ei kyennyt omalla tulokaskaudellaan 40 osumaan, sillä hän jäi tästä maalin päähän. Ja kyllä, ennen kuin joku ehtii mainitsemaan asiasta, niin Crosby ei ole ennen tätä kautta ollut urallaan koskaan varsinainen maalitykki, vaan monipuolinen pelintekijä.