Columbus Blue Jackets on etenemässä pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 2014 ja ylipäätään vasta kolmatta kertaa koko seurahistoriansa aikana.

Tällä hetkellä pudotuspeleihin valmistautuvat, tai paikasta kevään auringossa taistelevat, joukkueet pohtivat tarkkaan peliliikkeitään. Mitä osa-alueita joukkueessa mahdollisesti pitää vahvistaa ja saattaisiko potentiaalinen hankinta rikkoa joukkueen synergian?

Columbuksen suunnalla tiettävästi pohditaan ainakin maalivahtitilannetta, sillä tosiasiat ovat tosiasioita: Sergei Bobrovskyn takaa tulleet maalivahdit eivät ole yltäneet sille tasolle, että venäläisvahdille voitaisiin antaa enemmän lepovuoroja ja siten säästellä tätä keväälle. Ja entä ylipäätään se kevät? Mitä, jos Bobrovsky esimerkiksi loukkaantuu?

  • Sergei Bobrovsky (45 ottelua | 30-12-3 | 92,50/2.19)
  • Joonas Korpisalo (5 ottelua | 4-1-0 | 90,20/3.26)
  • Anton Forsberg (1 ottelu | 0-1-0 | 85,20/4.10)
  • Curtis McElhinney (7 ottelua | 2-3-2 | 92,40/2.39)

Jo silloin, kun Blue Jackets asetti kokeneen Curtis McElhinneyn waiver-listalle, jolta siis Toronto Maple Leafs hänet ilmaiseksi kakkosvahdikseen poimi, ratkaisu herätti kummastusta. Kyllä, takana oli kaksi nuorta maalivahtia vaanimassa paikkaa, mutta samalla joukkue oli pelaamassa ”elämänsä kautta” ja McElhinney esiintyi kakkosvahdiksi hyvällä tasolla.

Miksi siis se kokenut paikkaaja, jolla oli hyvät nuoret kirittäjät farmissa, päästettiin menemään ja asetettiin oma maalivahtitilanne tällaiseksi? Varmasti nuoria ajatellen, mutta ehkä se siirto olisi kannattanut tehdä vasta ensi kesänä.

Toki voi tietenkin olla, ettei Blue Jacketsissa nähty McElhinneyta riittävän hyvänä kakkosena ja nuorten vahtien tilanne haluttiin katsastaa tietäen, että Trade Deadlinella voi tehdä vielä peliliikkeitä.

Tortorella vaikuttaa vakuuttuneelta

Kokonaisuudessaan Blue Jackets, ja sen GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen, ovatkin nyt mielenkiintoisessa tilanteessa. Korpisalo nimittäin otti viime pelissään todella jäätäviä koppeja, etenkin avauserässä, ja torjui joukkueelleen 5-2-voiton.

– Me pääsimme nauttimaan todella hyvästä maalivahtityöskentelystä. ”Korpi” antaa meille mahdollisuuden voittaa, päävalmentaja John Tortorella hehkutti suomalaissuojattiaan ottelun jälkeen The Columbus Dispatchille.

Niin, Tortorella vaikuttaa ainakin olevan myyty.

Lisäksi vasta 22-vuotias suomalaisvahti on hävinnyt kuluvalla kaudella vain yhden ottelun ja voittanut neljä. Kaiken kukkuraksi hänen käyränsä on ollut nouseva, ja kuten nuorukainen itsekin totesi, alkaa hän nyt olla vasta tasollaan. Tämä väite on myös ostettavissa, koska alkukausi meni loukkaantuneena.

Ja tapahtuu sitten, mitä tapahtuu, niin ainakin Korpisalon pääkoppa on aseteltuna oikeassa asennossa paikoilleen. Hän ei nimittäin juuri tulevalla stressaile.

– En mieti liikaa tuollaisia asioita, suomalainen vastasi, kun häneltä kyseltiin mahdollisesta uudesta maalivahdista.

– Keskityn vain omiin asioihini. He tekevät, mitä tekevät. Se ei ole minun käsissäni.