Kun pelaaja yltää saavutukseen, johon ei ole yltänyt kukaan yhtä nuorena tuhansista ja taas tuhansista yrittäjistä, puhutaan melkoisen erityislaatuisesta hetkestä.

Tällainen hetki koitti toissa yönä Winnipeg Jetsin Patrik Laineelle. Hän painoi tulokaskautensa kolmannen hattutempun vastustajan verkkoon ja tällä kertaa uhrina oli Dallas Stars.

Kyseessä oli jo toinen kerta kuluvalla kaudella, kun hän pommitti kiekon samassa ottelussa kolmesti nimenomaan teksasilaisseuran verkkoon.

Ja, vaikka sekin oli omalla tavallaan historiaa, sillä viimeksi tulokaspelaajana kahdesti hattutempun samaa seuraa vastaan oli tehnyt Tony Granato kaudella 1988-89, saavutti suomalaisnuorukainen ottelussa jotain vielä spesiaalimpaa: hänestä tuli NHL:n historian nuorin pelaaja, joka on tulokaskaudellaan iskenyt kolme hattutemppua.

Laine oli kolmannen hattutempun tehdessään tarkalleen 18 vuoden ja 302 päivän ikäinen. Ehkä vielä asteen käsittämättömämmäksi saavutukseen tekee se, että yksikään pelaaja ei ole kyennyt samaan ennen 19-vuotissyntymäpäiviään.

Kokonaisuudessaan suomalaislaituri on tällännyt kuluvalla kaudella 51 otteluun tehot 26+21, mitkä oikeuttavat NHL:n tulokkaiden pistepörssissä kakkossijaan, heti Toronto Maple Leafsin Mitch Marnerin jälkeen. Kolmantena on, pisteen Lainetta jäljessä, Auston Matthews.

Vuoden tulokas -palkintoa ajatellen Laineella on kuitenkin pieni etulyöntiasema, sillä häneltä jäi aiemmin kokemansa aivotärähdyksen vuoksi väliin kahdeksan joukkueensa ottelua, kun taas Maple Leafs -kaksikko on pelannut kaikki joukkueensa 56 ottelua.