Columbus Blue Jackets ilmoitti ennen maanantain ja tiistain välisenä yönä pelaamaansa New York Rangers -ottelua, että se on kutsunut suomalaisvahti Joonas Korpisalon NHL-miehistöönsä.

Korpisalo ei kuitenkaan päässyt vielä tuossa ottelussa ottamaan mittaa Rangersista ja maanmiehestään Antti Raannasta.

Blue Jacketsin hävittyä ottelun niukasti 3-2, koitti Korpisalon mahdollisuus. Hänet nimittäin komennettiin joukkueensa maalille kotiottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, eikä suomalainen pettänyt. Hän torjui joukkueelleen täyden pistepotin numeroin 5-2, pysäyttäen muun muassa pelätyn tulokasduon Auston Matthews & Mitch Marner.

22-vuotias suomalaisnuorukainen venyi ottelussa kiekon eteen 31 kertaa ja oli ratkaisevassa roolissa etenkin avauskaksikymppisen aikana, kun Curtis McElhinney toisessa päässä antautui 18 laukauksen ilotulituksessa kahdesti ja Korpisalo taasen pysäytti niin ikään kiekkosateessa kaikki 15 laukausta.

Maistuva kuitti – itseluottamus kohisten ylös

Avauserän jälkeen Blue Jackets marssi vakuuttavaan voittoon, ja kuten todettua, ottelu päättyi lukemin 5-2.

Voitto McElhinneysta maistui satavarmasti Korpisalolle myös siksi, että juuri hänet päästettiin suomalaisvahdin ja ruotsalaisen Anton Forsbergin tieltä ilmaiseksi Torontoon. Voitollaan Korpisalo siis pääsi osoittamaan ratkaisun oikeaksi ja samalla vahvistamaan myös omaa itseluottamustaan.

Vaikka Korpisalon henkilökohtaiset tilastot kuluvalta kaudelta eivät olekaan mitkään päätä huimaavat (90,20/3.27), on hänen voittosarakkeensa vakuuttavaa luettavaa. Kyseessä oli nimittäin nuoren suomalaisen viides NHL-startti kuluvalta kaudelta ja peräti neljäs voitto NHL:n puolella.

Porilaiskasvatin käy toki kiittäminen voitossa maalit mieheen iskeneitä Josh Andersonia, Boone Jenneriä, Oliver Björkstrandia, Nick Folignoa ja Matt Calvertia. Samanaikaisesti hän voi kuitenkin ottelun kolmostähtenä taputtaa itseään reippaasti olkapäälle.