Erinomaisesti joukkueensa 5-2-voitossa Toronto Maple Leafsia vastaan esiintynyt Joonas Korpisalo kohtasi itselleen varsin tutun kaverin ottelussa.

Toisessa päässä tolppien välissä seisoi nimittäin kokenut Curtis McElhinney.

33-vuotias kanadalainen oli Columbuksessa, kun Korpisalo debytoi Blue Jackets -paidassa viime kaudella, ja aiemmin kuluvan kauden aikana McElhinney asetettiin waiver-listalle, ikään kuin pois suomalaisen tieltä, mistä Maple Leafs sitten poimi hänet.

– Se oli hauskaa pelata Curtista vastaan, koska katsoin häntä ylös, kun saavuin tänne ja hän auttoi minua paljon matkallani tähän pisteeseen. Hän on loistava kaveri, Korpisalo totesi seuransa verkkosivuilla.

Korpisalolta udeltiinkin ottelun jälkeen, että minkälaista oli pelata entistä joukkuekaveriaan vastaan.

– Yritin vain keskittyä asioihin, joihin pystyn itse vaikuttamaan. Totta kai pyrkimyksenäni oli olla parempi kuin kaukalon toinen maalivahti, mutta en miettinyt asiaa sen kummemmin.

– Tiesin tavallaan, että Curtis pelaa tänään. En tiedä sitten, että hakivatko he jotain vastakkainasettelua sillä, mutta yritin pitää ajatukseni vain omassa tekemisessäni.

Käsittämätön torjunta!

Korpisalo ei ole onnistunut henkilökohtaisella tasolla kuluvan kauden aikana aivan parhaalla mahdollisella tavalla, ennen tätä ottelua, mutta hän on onnistunut kuitenkin torjumaan joukkueelleen viidestä startistaan neljä voittoa. Suunta siis näyttää olevan oikea.

– Olen nyt tilanteessa, jossa pelini paranee koko ajan. Ensimmäiset neljä peliäni olivat melkoista vuoristorataa, mutta pelaan paremmin nyt. Tämä on tasoni ja minun on pidettävä se. Fiilis on nyt hyvä.

Vasta 22-vuotias suomalaisvahti kävi viikonlopun aikana pelaamassa pari ottelua AHL:n puolella, saadakseen otteluita alleen, ja hän olikin pelkästään tyytyväinen komennukseensa.

– Se on todella upea juttu, että saan käydä pelaamassa siellä välillä. Nyt kävin viikonloppuna pelaamassa siellä pari ottelua ja sain sitä kautta itseluottamusta.

– Se auttaa minua paljon, koska pelaan (täällä) noin joka kymmenes päivä.

Nähtävästi auttaa, sillä muun muassa tällaiseen torjuntaan hän venyi Leo Komarovin maalintekoyrityksen edessä ottelun avauserässä:

Sportsnet

@Sportsnet
Joonas Korpisalo robs Leo Komarov from the doorstep with lightning quick reflexes on this pad save.