Tshekkiläishyökkääjä Jaromir Jagr se vain jaksaa. Eilen, 15. helmikuuta, legendaarinen laituri täytti jo 45-vuotta, mutta se ei ole menoa hidastanut. Jagr onkin malliesimerkki sen suhteen, että ikä on vain numeroita.

Esimerkiksi tällä kaudella Jagr on pelannut 55 ottelua, joissa hän on tehnyt 10 maalia ja 32 tehopistettä. Ei huono saldo 45-vuotiaalle.

Näistä viimeisin, yksi syöttöpiste, syntyi viime yönä, kun Panthers kohtasi varsinaisessa kiekkotrillerissä San Jose Sharksin. Pantterilauma voitti ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 6-5.

Jagrin syöttö Aleksander Barkovin iskemään maaliin tarkoitti samalla sitä, että tshekkihyökkääjä on enää 100 pisteen päässä 2 000 tehopisteestä. Hän saalisti nimittäin viime yönä tililleen uransa 1 900. tehopisteen. Parempaa synttärilahjaa ei Jagr olisi voinut itselleen antaa.

– En juurikaan murehtinut sen synnystä. Olen kiitollinen, että (Jonathan) Huberdeau ovat päässee takaisin, jotta olemme päässeet jälleen pelaamaan yhdessä. Se on todella hauskaa. He ovat molemmat loistavia pelaajia ja he ovat tehneet minun pelaamisestani todella paljon helpompaa, Jagr kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Hall of Fame kutsuu

Jagr on ehtinyt pelaamaan urallaan 1 684 runkosarjaottelua, joissa hänellä on nyt siis kasassa tehot 759+1141. Hänestä tuli NHL:n kaikkien aikojen toiseksi paras pistemies 22. joulukuuta, kun hän ohitti Mark Messierin 1 888 tehopisteen.

– Jagr on mahtava ja todella hyvä pelaaja. Tai ennemminkin loistava pelaaja. Hän tulee olemaan Hall of Famessa jonakin päivänä, kun hänen uransa on ohi. Hän on loistava kaveri. Olen sanonut tätä koko kauden ajan, mutta hänen valmistautumisensa on uskomatonta ja nuoret kaverimme ovat hyötyneet tästä, Panthersin GM ja päävalmentaja Tom Rowe ylisti.