Montreal Canadiensin GM:nä toimivalla Marc Bergevinillä voisi kuvitella olevan hieman seliteltävää seuran faneille.

Kanadalaisseura nimittäin tiedotti hetki sitten, että se on irtisanonut päävalmentajansa Michel Therrienin ja palkannut tilalle Claude Julienin, joka vasta erotettiin ”rakkaan” verivihollisen, Boston Bruinsin päävalmentajan paikalta.

Ensimmäisessä tiedotteessaan Bergevin ei kuitenkaan lähtenyt sen kummemmin selittelemään, vaan antamaan kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin yksinkertaiset vastaukset.

– Claude Julien on kokenut ja erittäin kunnioitettu valmentaja, joka omaa vahvan tietotaidon Montrealista jääkiekkomarkkinana. Claude on ollut valmentajana hyvin menestyksekäs ja voittanut Stanley Cupin, Bergevin summaa seuran verkkosivuilla julkaisussa tiedotteessa.

– Tänään me palkkasimme parhaan vapaana olleen valmentajan, joka sattuu olemaan myös yksi koko NHL:n parhaista. Olen vakuuttunut, että hän omaa taidot tehdä joukkueestamme jälleen voittavan.

Raju ratkaisu – Canadiens johtaa divisioonaansa

Sinällään potkut ovat yllättäneet, koska Canadiens johtaa Atlantin divisioonaa. Totuus ei ole kuitenkaan aivan niin yksinkertainen, sillä perässä vaanii Ottawa Senators, jolla on mahdollisuus mennä ohitse jo alkukaudesta karanneesta Canadiensista, sillä eroa on kuusi pistettä ja Senators on pelannut peräti viisi ottelua vähemmän.

Canadiens siis haluaa tosissaan taistella Stanley Cupista ja Bergevin ei nähnyt kelkan kääntyvän enää Therrienin alaisuudessa takaisin raiteilleen. Sinällään se on myös ymmärrettävää, sillä Canadiensin saldo viimeisestä 16 ottelusta on 5-9-2.

– Haluan kiittää Micheliä hänen periksiantamattomasta työstään kahdeksan Montreal Canadiensin penkin takana vietetyn kauden ajalta, mukaan lukien ne viimeiset viisi, jotka työskentelimme yhdessä.

– Päätös irtisanoa hänet oli vaikea, koska kunnioitan häntä todella paljon. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että joukkueemme tarvitsi uutta energiaa, uuden äänen ja uuden suunnan.

Ratkaisua voidaan pitää signaalina myös pelaajiston suuntaan: tappiot eivät ole hyväksyttäviä, vaan joukkueen on taisteltava mestaruudesta.