Boston Bruinsista irtisanottu päävalmentaja Claude Julien ehti olla vain viikon verran työttömänä.

Uusi työnantaja löytyi nimittäin hyvin nopealla tahdilla, kun Montreal Canadiens tiedotti samassa rytäkässä irtisanoneensa Michel Therrienin päävalmentajan paikalta ja palkanneen Julienin tilalle.

Therrienin potkut eivät tulleet missään nimessä yllätyksenä, sillä joukkueen kurssi oli jo jonkin aikaa osoittanut pahasti väärään suuntaan. Sen sijaan Julienin palkkaaminen hänen tilalleen on melkoinen shokki, joka vaatii jonkin aikaa sulattelemista.

Faneilla riittää sulateltavaa – historia toisti itseään

Se on shokki koko jääkiekkomaailmalle, sillä Bruins ja Canadiens tunnetaan NHL:n pahimpina verivihollisina, mutta ennen kaikkea se on satavarmasti järkytys seurojen faneille.

Bruins-fanit näkevät Julienin sylkäisseen suoraan heitä kasvoille, vaikka tämä ei itse irtisanoutunutkaan, ja taas Canadiens-faneilla riittää sulateltavaa, kun penkin päässä on kaveri, johon on kohdistettu viime vuosina melkoinen määrä vihaa.

Myös Julienin näkökulmasta katsottuna ratkaisu on hieman eriskummallinen. Tokikin Canadiensilla on mahdollisuus tällä kaudella, ja myös parina seuraavana, taistella Stanley Cupista, mutta on outoa, ettei kanadalaisvalmentaja halunnut pitää edes pientä taukoa juuri päättyneen kymmenen vuoden mittaisen pestin jälkeen.

Toisaalta päätös saattoi olla helppo, sillä 56-vuotias kanadalaisvalmentaja palaa tuttuun ympäristöön. Hänet nimittäin nostettiin kesken kauden 2002-03 farmiseura Hamilton Bulldogsista Canadiensin päävalmentajaksi ja tuossa tehtävässä hän toimi parisen kautta, kunnes sai kesken kauden 2005-06 potkut.

Oman mielenkiintoisen ”twistinsä” tähän dramaattiseen iltaan tuo se, että Julien korvasi myös edellisellä Canadiens-visiitillään juuri Therrienin kanadalaisseuran päävalmentajana.