NHL:ää ei ole tarkoitettu valloitettavaksi kaikkien kohdalla heti varauksensa jälkeen. Toisille oikea reitti on AHL ja toisille taas juniorisarjat.

Toki löytyy niitäkin kavereita, jotka eivät pelkästään ole valmiita NHL:ään, vaan valmiita dominoimaan NHL:ssä. Esimerkkeinä tulevat mieleen vaikkapa Connor McDavid, Auston Matthews ja Patrik Laine.

Jesse Puljujärvi pääsi myös aloittamaan Pohjois-Amerikan uransa NHL:ssä, ja hän iskikin heti ensimmäiseen NHL-otteluunsa maalin, mutta sen jälkeen käynnistyi eräänlainen syöksykierre, joka vei hänet lopulta AHL:n puolelle.

Toki farmikomennuksen olisi pitänyt tapahtua jo paljon aiemmin – siitä ei kukaan ole toistaiseksi ollut eri mieltä – mutta pääasia on se, että se ylipäätään tapahtui.

Elintärkeä asia ”syödylle” itseluottamukselle

Nyt 18-vuotias suomalaisnuorukainen on kiekkoillut AHL:ssä 15 ottelua ja jo sinä aikana on nähty, miten eteneminen farmin kautta kohti NHL:ää on monelle se ”oikea reitti”. Puljujärvi oli nimittäin pisteillä jokaisessa ensimmäisessä viidestä ottelustaan ja parhaillaan hän on kolmen ottelun maaliputkessa.

Tehopisteitä Puljujärvellä on tällä hetkellä kasassa 5+6. Hän laukoo keskiarvolta noin kolme laukausta maalia kohden per ottelu ja viime pelissään ”Pulju” kirjasi oman henkilökohtaisen ennätyksensä, kun hän tulitti kiekon peräti kuudesti kohti vastustajan maalia.

Puljujärvi ei siis ole pelkästään onnistunut tähän mennessä, vaan ennen kaikkea hänen kaikki käyränsä osoittavat vain ja ainoastaan koko ajan pidemmälle ylöspäin. Tämä taas on elintärkeä asia Oilers-lupauksen itseluottamukselle, joka käytännössä ottaen syötiin NHL:n puolella.

Nykytahdillaan Puljujärvi tulisi pelaamaan AHL:n runkosarjassa kuluvan kauden aikana 39 ottelua ja tekemään niissä tehot 13+16. Ei kannata kuitenkaan olla yllättynyt, mikäli tahti vain nousee nykyisestä.