Boston Bruinsin Brad Marchandista voi olla montaa mieltä jääkiekkoilijana, mutta hänen pelitaitojaan on turha kenenkään kiistää.

Etenkin viime kausien aikana 28-vuotias kanadalainen on noussut pelaajan uudelle tasolle. Viime kaudella hän nakutti runkosarjaan 37 osumaa, ylittäen entisen maaliennätyksensä 11 maalilla. Myös tehopiste-ennätys kirjattiin uusiksi, kun hän antoi maaliensa päälle 24 maaliin johtanutta syöttöä.

Kuluvalla kaudella sama tahti on jatkunut, ja kun takana on 58 ottelua, on Marchand enää kolmen pisteen päässä viime kauden saldostaan.

– Ne askeleet, jotka hän on ottanut eteenpäin parin viimeisen kauden aikana, ovat olleet uskomattomia, joukkuekaveri Patrice Bergeron ylistää Yahoo! Sportsille.

– Hän on eliittipelaaja tässä sarjassa ja olen onnekas saadessani pelata hänen sentterinään. Hän on kaveri, joka saa hommat aina tehtyä, kun sitä kaikkein eniten tarvitsee.

NHL-ura ei ollut missään kohtaa mikään itsestäänselvyys Marchandille, vaikka se unelma olikin aina ollut.

– Joka päivä isäni sanoi, että pystyt olemaan tähti ja yksi tämän liigan paremmista pelaajista, mutta en itse uskonut ikinä saavani sitä mahdollisuutta ja etuoikeutta pelata täällä, Marchand puhuu avoimesti.

– Aivan, kuten valtaosalla lapsista, se (NHL:ssä pelaaminen) oli aina unelmani. Realistinen siitä unelmasta alkoi tulla vasta 15-16-vuotiaana ja tajusin, että jos todella teen töitä tämän eteen, ehkä se unelma voisi jonain päivänä myös toteutua.

Harjoitteli myös nimikirjoitustaan – ”Jokainen sivu oli täynnä”

Marchand ei pelkästään valmistautunut fyysisiltä ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan NHL:ään, vaan häneltä löytyi myös hieman erikoisempi harrastus, nimittäin nimikirjoitusten harjoitteleminen.

– Harjoittelin nimikirjoitustani kerta toisensa jälkeen vihkooni. Vuosia myöhemmin, kun olin varmaankin 12- tai 13-vuotias, äitini löysi vihon, jonka jokainen sivu oli täynnä nimikirjoituksiani, Marchand naureskelee.

– Harjoittelin siis sitä paljon ja onnekseni pääsen nyt hyödyntämään sitä.

Pienikokoinen Marchand, jolla on nyt vyöllään 512 pelattua runkosarjaottelua NHL:ssä ja myös yksi voitettu Stanley Cup, on onnellinen Bostonissa. Kaikki se työ, joka on johtanut viime vuosien kehitykseen, johtuu osittain siitä, että hän haluaa pelata nimenomaan Bruinsissa.

– Halusin tehdä kaikkeni pysyäkseni tässä liigassa ja Bostonissa. Kun aikaa kului, keskityin vain koko ajan kehittymään ja parantamaan peliäni.

– Matkallani on ollut useita upeita mentoreita, jotka ovat potkineet minua eteenpäin, ja onnekseni päädyin tänne.

Samalla Marchand on sinetöinyt tulevaisuutensa Bostonissa, mikäli nyt niin voi sanoa yhdestäkään ammattilaisjoukkueurheilijasta, sillä hänen kouraansa ojennettiin menneenä syksynä kahdeksan vuoden ja 49 miljoonan dollarin arvoinen jatkosopimus. Se pitää hänet näillä näkymin Bostonissa aina vuoteen 2025 saakka.