New York Rangersin suomalaisvahti Antti Raannalle viime ajat ovat olleet todella haastavia jo pelkästään terveydellisestä näkökulmasta.

Raanta loukkaantui tammikuun 14. päivänä, kun hän oli maalilla ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Paluu tapahtui kaksi viikkoa myöhemmin, tammikuun viimeisenä päivänä, Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Suomalaisvahti ei ollut kuitenkaan Blue Jackets -ottelussa aloittava maalivahti, vaan luisteli kesken kaiken ykkösvahti Henrik Lundqvistin tilalle. Raannan viimeisestä startista on siis kulunut nyt kuukauden päivät.

Ensi yönä on kuitenkin Raannan vuoro aloittaa ottelu samaista Blue Jacketsia vastaan. Samalla hän saa ensimmäisen mahdollisuuden esitellä uutta maskiaan, jonka hän esitteli somessa viikko sitten.

Maskissa kunnioitetaan useita entisiä Rangers-pelaajia, sillä sitä komistavat Esa Tikkasen, Brian Leetchin, Adam Gravesin, Mark Messierin ja Sam Rosenin hahmot.

Raanta on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 19 ottelussa. Hän on aloittanut niistä 15 ja niistä suomalaisen voittosarake on 10-5-0. Raannan henkilökohtaiset torjuntatilastot ovat puolestaan 91,80/2.34. Mukaan mahtuu myös kaksi nollapeliä.