NHL:n siirtotakaraja on tällä kaudella 1. maaliskuuta, joten Trade Deadline lähenee kovaa vauhtia. Se on myös aktivoinut GM:t tekemään kauden viimeiset kauppansa – osa myyjän roolissa, osa ostajan.

Vahviten myyjän rooliin linkitetty Colorado Avalanche ei ole vieläkään tehnyt merkittäviä liikkeitä. Sen huhutaan kauppaavan ainakin Matt Duchenen ja/tai Gabriel Landeskogin sekä veteraanihyökkääjä Jarome Iginlan.

Etenkin kaksi ensimmäisenä mainittua pelaaja on ehditty yhdistämään ties kuinka moneen eri seuraan.

Kauppa aivan nurkan takana?

Tällä kertaa kyse ei ole kuitenkaan pelkistä huhuista, sillä Avalanchen GM Joe Sakic on tallennettu kameraan yhdessä Boston Bruinsin GM:n, Don Sweeneyn, kanssa.

Tämä tapahtui viime yönä, kun Bruins kohtasi Montreal Canadiensin. Avalanche pelasi vastaavasti samaan aikaan New York Islandersia vastaan, joten tällä kertaa kyse saattaa olla jostakin vakavammasta, sillä Sakic jätti oman joukkueensa pelin välistä neuvotteluiden vuoksi.

Tilanteesta tiedotti ensimmäisenä Boston Globen toimittaja Fluto Shinzawa. Myöhemmin asiaan saatiin todellinen varmistus, sillä TVA Sportsin Nicolas A. Martineau jakoi tästä kuvan Twitter-tililleen.

Nicolas A Martineau

@nik_martineau

Luc Gelinas

@LucGelinasRDS
S'ils voulaient jaser business, ils seraient plus discrets mais Don Sweeney et Joe Sakic jasent ensemble depuis le début de l'entracte. #RDS
.@LucGelinasRDS je confirme.

Vielä ei ole varmaa, kumpi joukkueista on kiinnostunut ja kenestä. Jos kiinnostus on Bruinsin puolella, silloin oletettavaa on, että kaupan osapuolena tulee olemaan Landeskog. Avalanchen pyyntihinta molempien miesten osalta on nuori huipputason puolustaja, ykköskierroksen varausvuoro ja lupaus.

Jos kiinnostus on taasen Avalanchen puolella, niin tällöin kauppatavara tulee olemaan mitä luultavimmin puolustaja Brandon Carlo. Toisaalta bostonilaisseuran ei uskota olevan halukas myymään nuorta luutijaansa.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.