New Islandersin kausi on ollut varsin outo, sillä vielä viime vuoden lopulla seuran uskottiin heittävän pudotuspelihaaveet roskiin ja keskittyvän jo ensi kauteen. Nyt joukkue taistelee kuitenkin tiukasti pudotuspelipaikasta tasaisessa Itäisessä konferenssissa.

Seura lähetti joulukuussa maalivahti Jaroslav Halakin AHL:ään, mutta ennen sitä hän joutui läpäisemään waiver-listan. Mikä tahansa seura olisi voinut poimia kokeneen slovakin, mutta näin ei käynyt. Halakin tie vei näin AHL:ään, missä hän on ollut pitelemätön.

31-vuotias Halak on pelannut nyt 14 ottelua, joista hän on voittanut 11 ja hävinnyt ainoastaan yhden varsinaisella peliajalla. Halak on itse asiassa voittanut nyt 10 ottelua putkeen, minkä aikana hänen torjuntaprosenttinsa on 93,2.

Asiasta kertoi hänen agenttinaan toimiva Allan Walsh.

Allan Walsh🏒

@walsha
Jaroslav Halak has now won 10 straight games with Bridgeport. He has a 2.03 GAA and .932 SV%.

Miten ura jatkuu?

Halak tie Islandersissa mutkistui syksyllä, kun hänen agenttinsa kritisoi rajusti Islandersin maalivahtitilannetta, kun se piti kolmea pelaavaa maalivahtia joukkueen mukana. Tämä johti siihen, että Islanders ilmoitti Halakin olevan mahdollista kauppatavaraa.

Halak pelasi varsin hyvän syksyn, mutta joulukuussa hänet lähetettiin siis AHL:ään. Sillä tiellä hän on ollut edelleen ja pelannut vahvasti.

Yksi syy siihen, että hän ei kelvannut kenellekään edes ilmaiseksi oli se, että Halak kantaa 3,55 miljoonan palkkanauhaa tämän kauden osalta. Tämän päivän palkkakatossa joukkueilla ei ole kovinkaan paljon liikkumavaraa, joten Halak sai kulkea AHL:ään ilman poimintaa.

Halakin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta hän voi olla mahdollista kauppatavaraa, kun pelaajasiirtojen takaraja lähestyy. Toisaalta, jos hän ei kelvannut kenellekään muutama kuukausi sitten edes ilmaiseksi, miksi kukaan olisi hänestä valmis maksamaan tässä vaiheessa.