Arizona Coyotesin kapteenina aina vuodesta 2003 toiminut Shane Doanilla on tulevana yönä edessään jälleen yksi hieno merkkipaalu hänen urallaan.

Doan nimittäin pelaa tulevana yönä uransa 1519 NHL-ottelun yhdessä ja samassa organisaatiossa. Hän nousee tilastoissa legendaarisen puolustaja Ray Bourquen ohi, jolla otteluja kertyi Boston Bruinsin riveissä 1518 kappaletta.

Doan ohitti vain muutamia otteluja sitten jo toisen legendan, kun Steve Yzerman jäi tilastoissa 40-vuotiaan kanadalaisen taakse. Yzerman pelasi Detroit Red Wingsin paidassa 1514 ottelua.

Doanin mahdollisuudet listan seuraavaan sijaan ovat sen sijaan kovin ohuet, sillä seuraavana listalta löytyy Red Wingsin kapteeni ja kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Alex Delvecchio, joka pelasi punasiivissä yhteensä 1549 ottelua.

Kun Coyotesin kautta on vielä jäljellä 30 ottelua, Doanin tulisi jatkaa uraansa vielä ensi kaudella Coyotesin riveissä, jotta hän nousisi tilastoissa Delvecchion edelle. Siirtospekulaatiot ovat kuitenkin vieneet häntä useisiin seuroihin, joten hänen jatko arizonalaisseurassa ei ole missään nimessä täysin varmaa.

Siirto toiseen joukkueeseen – Stanley Cup kotiin?

Doanin tilanne muistuttaa hieman Bourquen tilannetta, sillä Bourque ei koskaan voittanut Stanley Cupia Bruinsin riveissä, vaikka hän pelasikin siellä 20 täyttä kautta. Hänet kaupattiin Colorado Avalanchen riveihin kaudella 1999-2000. Vuotta myöhemmin hän voitti Avalanchen paidassa uransa ainoan Stanley Cupin. Bourque lopetti uransa kyseiseen kauteen, joten hänen kohdallaan siirto onnistui erinomaisesti.

Doanin uralta puuttuu edelleen Stanley Cup, joten siirto pokaalista taistelevaan joukkueeseen kruunaisi hänen pitkän ja ansiokkaan uransa täydellisellä tavalla.