Suomalaishyökkääjä Valtteri Filppulan aika Tampa Bay Lightningissa on vääjäämättä tulossa päätökseen.

Lightningin palkkakattotilanne on hankala, kuten kaikki varmasti enemmän kuin hyvin tietävät. Kaiken kukkuraksi seuran GM:nä toimivan Steve Yzermanin täytyisikin nykytilanteessa kyetä tekemään jatkosopimukset Tyler Johnsonille, Ondrej Palatille, Jonathan Drouinille ja Andrej Sustrille.

Se onkin ajanut floridalaisseuran tilanteeseen, jossa se joutuu luopua NHL:n ehdottomaan maalivahtieliittiin viime vuosina kuuluneesta Ben Bishopista. Se ei kuitenkaan riitä, vaan muitakin lähtijöitä on löydyttävä etenkin, kun viimeisten tietojen mukaan palkkakatto olisi myös tulevalla kaudella samaiset 73 miljoonaa dollaria kuin se on nyt.

Tilanne onkin koitumassa niin sanotusti Filppulan kohtaloksi. Kokeneella suomalaissentterillä on korkea palkka ja kuluvan kauden erinomaisilla otteillaan hän on tehnyt itsestään – yli 5 miljoonan dollarin vuosipalkasta huolimatta – houkuttelevan pelaajan muille seuroille. Niinpä hän on Yzermanille paljon helpompi kaupattava kuin esimerkiksi Ryan Callahan.

16 seuran lista

Filppulan sopimuksesta löytyy toki siirtoihin liittyvä pykälä, mutta se ei estä hänen kauppaamistaan – se antaa suomalaisella ainoastaan mahdollisuuden toimittaa Yzermanille lista 16 joukkueesta, joihin hänet voi kaupata.

The Fourth Period tietääkin kertoa, että Yzerman on alkanut jo ottaa yhteyttä NHL-seuroihin ja kaupitella Filppulaa. Siitä, mitä hän suomalaissuojatistaan pyytää, ei ole toistaiseksi vielä tietoa.

Ottaen huomioon Filppulan iän, hieman heikomman viime kauden, vuosipalkan ja sen, että hänen sopimus kattaa myös ensi kauden, pyyntihinta ei voi olla kovinkaan suuri, vaikka kovasta pelaajasta onkin kyse.

32-vuotiaasta suomalaisesta ei siis ole normaalisti Trade Deadlinella kuumaksi rental-pelaajaksi, jonka sopimus on katkolla, vaan jonkin seuran on sitouduttava Filppulaan ensi kauden osalta 5 miljoonalla dollarilla ja se on palkkakattoaikana paljon.

Lightningin osalta Filppulan kauppaamisen tekee kiireelliseksi se tosiasia, että Vegasin laajennusdraft lähestyy kovaa vauhtia ja osittaisen siirron estävän pykälän vuoksi Yzermanin olisi käytettävä yksi suojauksistaan suomalaiseen.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.