Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin tunnetaan yhtenä NHL:n hanakimmista laukojista.

Itse asiassa onkin todellinen harvinaisuus, että venäläistykki jää jääkiekko-ottelussa ilman ainoatakaan tilastomerkintää laukaisusarakkeessa.

Itse asiassa on niin, että jos Ovechkinin tilastoista löytyy laukausten kohdalta se numero nolla, on siinä edessä ykkönen täyden kympin merkiksi.

Kyse on niin harvinaisesta jutusta, että sellainen nähdään kerran olympiadissa – siis neljän vuoden sisällä – aivan kuten olympialaisetkin.

Viime yönä nähtiin kuitenkin ihme. Ovechkin jäi nimittäin ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun 12. päivän, vuonna 2013, ilman laukaisumerkintää. Hän ei siis laukonut kertaakaan kiekkoa kohti Detroit Red Wingsin maalilla torjunutta Petr Mrazekia.

Tiedä sitten, että oliko kyse säälistä toista eurooppalaista kohtaan, kun Red Wings on muutenkin vaeltanut kuluvan kauden varjojen mailla, mutta ainakin Ovechkin teki tshekkivahdin iltapuhteesta hieman helpomman.

Sen sijaan muilta Capitals-pelaajilta ei ymmärrystä löytynyt, vaan he takoivat kiekon kohti Mrazekia 31 kertaa ja peräti viisi kertaa kiekko löysi tiensä maalivahdin selän taakse. Pahimmin häntä kuritti kahdesti osunut TJ Oshie (2+1).

Muina maalintekijöinä kunnostautuivat Marcus Johansson (1+1), Brett Connolly, John Carlson (1+1) ja tyhjiin osunut Nicklas Bäckström (1+2), ottelun päättyessä lukemin 6-3. Red Wingsin maaleista vastasivat kahdesti osunut Andreas Athanasiou sekä kapteeni Henrik Zetterberg.