Dallas Starsin kausi ei ole ollut millään muotoa joukkueena onnistunut, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että teksasilaisseura on saanut potentiaalisen ykköspuolustajan Esa Lindellistä.

Kuluvalla kaudella John Klingbergistä, viime kauden todellisesta sensaatiosta, joka sai sen seurauksena todella pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen, ei ole siihen yksinkertaisesti ollut.

Toki ruotsalaispuolustaja on edelleen kerännyt isoimmat minuutit ja tehnyt eniten tehopisteitä, mutta viime kauden tasolle hän ei ole missään nimessä yltänyt. Siitä kertoo muun muassa Klingbergin tehotilasto, joka on -5, kun se viime kaudella oli +22.

Ja nimenomaan tässä kohtaa tullaan Lindelliin. Hän ei missään nimessä ole joukkueen kiekollinen liideri, mutta sanan varsinaisessa merkityksessä puolustaja, joka tekee vahvaa työtä molempiin suuntiin.

– Lindell on pelannut loistavasti. Hän on ollut paras puolustajamme, päävalmentaja Lindy Ruff paaluttaa WFAA:n haastattelussa.

Lindell on pelannut lähestulkoon koko kauden Klingbergin rinnalla ja kaksikossa onkin potentiaalia nousta todelliseksi tulevaisuuden superkaksikoksi, sillä he täydentävät toisiaan. Näin näkee myös Ruff.

– Odotamme tuosta pakkiparista kehittyvän paras kaksikkomme. He ovat pelanneet hyvin yhteen, mutta joukkue ei vain ole napsinut voittoja.

22-vuotias suomalaispuolustaja on nyt pelannut NHL-tulokaskaudellaan 46 ottelua, tehnyt niissä tehot 4+4 ja kerännyt mukavasti 21:05 peliaikaa ottelua kohden.