Boston Bruinsin päävalmentajan paikalta 10 vuoden jälkeen kenkää saaneella Claude Julienilla oli paljon sydämellään.

Julien julkaisikin The Boston Globen välityksellä kirjeen, jossa hän halusi päästää kiittämään kaikkia hallin henkilökunnasta, fanien kautta Bruinsin johtoportaaseen.

– Haluan ensimmäisenä ja ennen kaikkea kiittää Boston Bruins -organisaatiota siitä, että mahdollistitte minun ja perheeni viettää Bostonissa kymmenen unohtumatonta vuotta. Olimme ylpeitä saadessamme kutsuta tätä kaupunkia kodiksemme niin pitkään ja tulemme todella kaipaamaan tätä paikkaa.

56-vuotiaan kanadalaisvalmentajan puheissa ei siis ollut missään nimessä havaittavissa minkäänlaista katkeruutta, vaan ennen kaikkea kiitollisuutta ja sitä kautta osittain myös ymmärrystä Bruinsin ratkaisua kohtaan.

Julien kiitteli lävitse myös Bruinsin entiset ja nykyiset pelaajat, seuran huolto- ja lääkintähenkilökunnan sekä myös kaikki henkilöt, jotka saavat aivan liian harvoin kiitosta. Lopulta oli myös fanien vuoro.

– En voi allekirjoittaa tätä kirjettä kiittämättä henkilöitä, jotka tekivät tästä ajasta täällä niin palkitsevan – Boston Bruins -faneja. Teidän omistautuneisuus, vankkumaton intohimo, energia ja tuki tekevät Bostonista maailman parhaan urheilukaupungin.

Unohtumaton vuosi 2011

Lopulta Julien nosti jalustalle suurimman saavutuksen seurassa, vuonna 2011 voitetun Stanley Cupin, joka päätti Bruinsin pitkän kuivan kauden.

– Kaikkein iloisin ja ylpein olen 39 vuoden tauon jälkeen voitetusta Stanley Cupista sekä ennen kaikkea siitä, että sain olla osa sitä. Sen matkan ja Stanley Cup -juhlien jakaminen pelaajiemme, perheidemme, henkilökuntamme ja faniemme kanssa tuotti niin monta muistoa, joita en koskaan tule unohtamaan.

– Kaikille niille, jotka olivat jollain tavalla osa sitä ja auttoivat meitä matkalla, haluan sanoa sydämellisesti: kiitos!

Julien jätti Bostonin yli kymmenen Bruinsissa vietetyn kauden jälkeen ja siirsi ainakin tilapäisesti valtikan kakkosvalmentajalleen Bruce Cassidylle. Julien voitti Bruins-valmentajana enemmän otteluita kuin kukaan muu seuran historiassa, yhteensä 419 kappaletta.

Ennen irtisanomistaan Julien oli NHL:n nykyvalmentajista sen hetken pitkäaikaisin valmentaja yhdessä ja samassa seurassa. Nyt titteli siirtyi Chicago Blackhawksin Joel Quennevillelle.