Boston Bruins päätyi muutama päivä sitten kovaan ratkaisuun, kun se päätti erottaa pitkäaikaisen päävalmentajansa, arvostetun Claude Julienin, tehtävistään.

Hänen paikalleen nousi kakkosvalmentajana aiemmin toiminut Bruce Cassidy, jonka tittelissä on tällä hetkellä myös etuliite ”väliaikainen”. Raportit ja pohjoisamerikkalaiset huhut kuitenkin kielivät siitä, että Cassidy tulee saamaan todellisen mahdollisuuden nousta Bruinsin varsinaiseksi päävalmentajaksi.

Julienin potkuista on aikaa nyt kaksi päivää, mutta työ Bostonissa uuden päävalmentajan alaisuudessa on jo täydessä tohinassa. Cassidy tekee debyyttinsä uudessa roolissaan tänään, kun Bruins kohtaa tulevana yönä San Jose Sharksin.

Mikä on muuttunut?

Uusi kasvo (tavallaan) ja uudet kujeet. Se kuvastaa hyvin Bruinsin nykyistä toimintaa. Cassidyn ensimmäinen tehtävä Bruinsin päävalmentajana oli nimittäin lisätä joukkueen harjoitusten intensiteettiä ja tempoa, mitä Cassidy toivoo myös itse peleihin.

Kurssia ei käännettä luultavasti yhdessä yössä, vaikkakin valmentajien vaihdot ovat tuottaneet ennenkin uskomattomia nousuja. Katsokaa vaikka Pittsburgh Penguinsin viime kautta. Kaiken lisäksi Bruins on vielä hyvin mukana pudotuspelitaistossa, joten seuran kohdalla kaikki on vielä mahdollista.

Cassidyn tehtäviin kuuluu myös parantaa Bruinsin hyökkäyspään pelaamista. Tämän suhteen uudelta mantereelta onkin kantautunut villejä huhuja, joiden mukaan Cassidy olisi rikkomassa seuran ykkösvitjaa, Brad Marchandia, Patrice Bergeronia ja David Pastrnakia.

Kyseinen trio on tilastollisesti NHL:n paras ketju pitämään kiekkoa, joten Cassidy tulee tekemään itsestään kyseisellä liikkeellä joko neron tai typeryksen.

Lisäksi Bruins on tehnyt Cassidyn komennuksessa yhden kokoonpanoliikkeen, jonka avulla se pyrkii vahvistamaan maalivahtipelaamistaan. Tuukka Raskia on tähän mennessä ylipeluutettu, mikä on osittain johtunut siitä, että Bruinsilla ei ole luotettavaa kakkosvahtia.

Tästä syystä Zane McIntyre sai lähteä farmin puolelle, josta se kutsui vastaavasti Anton Khudobinin ylös NHL:ään.