Carolina Hurricanesiin täksi kaudeksi siirtynyt Bryan Bickell kuuli kolmisen kuukautta sitten karmaisevia uutisia, kun hänellä todettiin olevan MS-tauti. Diagnoosin jälkeen mies ei ollutkaan enää lainkaan varma, että voiko hän enää jatkaa uraansa jääkiekkoilijana.

– Toivottavasti urani jatkuu tästä pidemmälle, jos pelaan korttini oikein. Sitä pelkää. Tilanne saattaa muuttua siitä, että pelasin jääkiekkoa hyvinkin siihen, että tämä oli tässä. Elämässä on erilaisia reittejä ja tämä saattaa viedä minut täysin uudelle reitille, Bickell kertoi pian diagnoosinsa jälkeen Chicago Tribunelle.

Nyt mies on kuullut kuitenkin todella iloisia uutisia, sillä hänen paluunsa kaukaloihin näyttää enemmän kuin mahdolliselta. Paluu saattaa tapahtua niinkin pian, kuin 17. helmikuuta Colorado Avalanchea vastaan.

Kevyt aikataulu edesauttaa

Hurricanesin tulevien viikkojen aikataulu on todella kevyt, sillä se pelaa seuraavan kerran tämän viikon lauantaina, ja sen jälkeen edessä onkin lähes viikon mittainen tauko, jonka jälkeen joukkue kohtaakin jo Avalanchen.

– Kaikki riippuu myös siitä, että miten muut kaverit suorittavat – saavatko he päälle huikeaa putkea tai muuta sellaista. Haluaisin nähdä heidän voittavan. Jos he tarvitsevat minua, en usko, että viikon ylimääräinen luisteluharjoittelu tekee pahaa, Bickell kertoi NHL.com:n mukaan.

– Meidän on odotettava seuraavaa hoitoa ja lomaviikkoa, minkä jälkeen teemme asian suhteen päätöksiä.

Bickelliä hoidetaan kerran viikossa suonensisäisellä lääkkeellä, nimeltään Tysabri. Se ei itsessään hoida MS-tautia, mutta edesauttaa vaivojen kanssa.