Kuluva NHL-kausi on ollut suomalaisittain todellinen nuorten pelaajien esiinmarssi ja juuri nämä nuoret pelaajat ovat nostaneet Suomen myös melkoisen korkealle NHL:n hattutempputilastoissa.

Yhteensä NHL-jäillä on nähty kuluvan kauden aikana 38 hattutemppua ja näistä on vastannut 35 eri pelaajaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Patrik Laine, Michael Grabner ja Max Pacioretty ovat ainoat kahdesti hattutempussa onnistuneet pelaajat.

Kuluvan kauden osalta ensimmäisenä verkkoa heilutteli kolmen maalin edestä Auston Matthews – kyllä, neljä tehtyä maalia lasketaan virallisissa tilastoissa hattutempuksi – ja viimeisistä neljästä kaverista kolme on ollut suomalaisia, kiitos Sebastian Ahon, Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen NHL-urien ensimmäisten hattutemppujen.

Kokonaisuudessaan suomalaispelaajien lavoista on syntynyt viisi hattutemppua, joista siis Laine oli vastannut kahdesta, ja näistä kolme viimeisintä on syntynyt vajaan viikon sisään.

Suomalaisten kokonaispanos kuluvan kauden hattutempputilaston osalta onkin vakuuttavaa luettavaa, sillä ainoastaan Pohjois-Amerikan maat, Kanada ja Yhdysvallat, kiilaavat Suomen eteen.

Euroopan maiden osalta Suomi onkin selkeä ykkösmaa, sillä vanhalta mantereelta on tullut yhteensä 14 hattutemppua, joista peräti 35,7 prosenttia on suomalaisten tekemiä. Enemmän kuin joka kolmas eurooppalaispelaajan iskemä Hat Trick on ollut kuluvalla kaudella suomalaisten käsialaa.

Tässä vielä koko tilasto maittain:

  1. Kanada (15)
  2. Yhdysvallat (9)
  3. Suomi (5)
  4. Venäjä (3)
  5. Slovakia (2)
  6. Itävalta (2)
  7. Tanska (1)
  8. Ruotsi (1)