Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock otti kantaa Boston Bruinsin päätökseen irtisanoa Claude Julien joukkueen päävalmentajan paikalta.

Babcock ja Julien tuntevat NHL-valmentajina toisensa luonnollisesti jo todella pitkältä ajalta, mutta toden teolla he tutustuivat toisiinsa syksyn World Cupissa, kun he johdattivat Kanadan World Cup -voittoon.

Babcock siis tietää, että minkälainen valmentaja Julien on ja hän näkeekin, että jollekin toiselle NHL-seuralle Bruinsin päätös oli kuin lottovoitto.

– Loistava tyyppi ja vielä parempi valmentaja. Jokin seura on onnellinen tänään, Babcock heitti hymy huulillaan Sportsnetin haastattelussa.

– Parempaa ette löydä. Kun tällaisia päätöksiä tehdään, niin mielessä täytyy olla jokin parempi vaihtoehto ja voin kertoa, että sellaista on vaikea löytää.

”Soita muuttofirmaan ja valmistaudu”

Babcockilta irtosi samaan hengenvetoon myös ilmaisia vinkkejä ystävälleen ja kollegalleen. Hän näkikin ratkaisussa positiivisia puolia sekä Julienin että Bruinsin näkökulmasta.

– Nauti hetken aikaa elämästäsi vaimosi ja lastesi kanssa. Kerää voimia, soita muuttofirmaan jo valmiiksi ja valmistaudu tulevaan, Babcock toteaa viitaten Julienia odottavaan seuraavaan valmennuspestiin.

– Ollakseni rehellinen, joskus on vain yksinkertaisesti aika jatkaa eteenpäin, joskin Claude oli hemmetinmoinen valmentaja (Bruinsille).

Babcockin vinkit vaikuttavatkin enemmän kuin osuvilta, ja hän tietää hiljattain pitkän pestinsä Detroitissa päättäneenä mistä puhuu, sillä Julien tuskin tulee hirveän pitkään vapailla markkinoilla olemaan.

Toisin sanoen Julien lepäilee mitä todennäköisimmin loppukauden laakereilla ja aloittaa ensi kaudella hommat jossain täysin uudessa työympäristössä.