Yhdysvalloissa tv-yleisöä mitataan monimutkaisella systeemillä, jota on turha avata sen enempää. Esimerkkinä kuitenkin kerrottakoot, että NHL:n parhaan ”ratingin” omaa Buffalo Sabres, jolla se on 6.43.

Sabresin kohdalla on kuitenkin tarpeellista huomauttaa, että sen rating on tippunut viime kaudesta viidellä prosentilla.

Ratingin putoamisesta puheen ollen on todettava, että etenkin Colorado Avalanchen kohdalla katsojamäärät ovat tippuneet todella rajulla kädellä. Umpisurkea kausi on näkynyt tv-yleisössä, sillä katsojamäärät ovat tippuneet 57 prosenttia. Avalanchen rating on tällä hetkellä 0.73.

Komeimmasta noususta on vastannut sen sijaan Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets, jonka katsojaluvut ovat nousseet uskomattomat 110 prosenttia. Ohiolaisseuran rating tällä kaudella on 1.97.

Blue Jacketsin tv-katsojien nousu selittyy yksinkertaisella tekijällä: joukkueen viime kausi oli luvalla sanoen todella heikko, mutta tämän sesongin aikana meno on ollut toisenlaista. Seura majailee tällä hetkellä Itäisen konferenssin toisena, ja koko NHL:n kolmantena.