Mikäli Philadelphia Flyers olisi päässyt kuluvan kauden aikana nauttimaan edes keskinkertaisesta maalivahtipelaamisesta, olisi joukkue vankasti kiinni pudotuspelipaikoissa.

Vaikka viime aikoina myös maalinteko on aiheuttanut Flyersille ongelmia, on kuluvan kauden osalta päänvaiva ollut – yllätys, yllätys – maalivahtipeli. Kaksikko Steve Mason (90,00/3.08) & Michal Neuvirth (89,30/2.79) kyntää nimittäin NHL:n pohjalla jokaisella mahdollisella mittarilla.

Toki luvattoman heikon alkukauden jälkeen molempien maalivahtien tekeminen on jokseenkin parantunut, mutta edelleenkään Pennsylvanian oranssilla puolella ei tiedetä, että mitä voittava maalivahtipelaaminen tarkoittaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Sinällään Flyersin tilanne on kuitenkin positiivinen, kun katsotaan tulevaisuutta, sillä molempien maalivahtien sopimukset päättyvät tähän kauteen. Seuran GM:nä toimiva maalivahtilegenda Ron Hextallilla on siis ollut jo pitkään aikaa miettiä joukkueensa maalivahtiosastoa ja hän pääsee tekemään ratkaisut niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

Tässä kohtaa se puhdas pöytä vaikuttaisi tuovan joukkueen uudeksi ykkösvahdiksi Tampa Bay Lightningista lähtökuopissa olevan Ben Bishopin. Asiasta kertoo The Fourth Period, jonka mukaan Hextall on ollut jo jonkin aikaa keskusteluyhteydessä Lightningin GM:nä toimivaan Steve Yzermaniin.

Vihdoin ja viimein eroon ongelmasta?

Floridalaisseura joutuu myymään jättimäisen yhdysvaltalaisvahtinsa, koska tätä odottaa pitkä jatkosopimus todella tuntuvan palkankorotuksen kera, eikä Lightningilla ole varaa maksaa hänelle. Lisäksi rinnalle on noussut kakkosvahti Andrei Vasilevskiy, joka nuorempana kaverina on seuran tulevaisuus.

Bishop saattaisikin olla vihdoin ja viimein se ratkaisu, jota Flyers on hakenut maalivahtiongelmiinsa vuosien varrella muun muassa Ilya Bryzgalovista ja nykyisestä maalivahtikaksikostaan. 30-vuotias ja 201-senttinen Bishop on nimittäin yksi viime vuosien parhaimmista NHL-vahdeista, mistä kertoo esimerkiksi kausien 2013-14 ja 2015-16 Vezina-ehdokkuudet.

Mikäli Bishop saapuu Philadelphiaan, tullee ensi kauden kakkosvahdin tittelistä taistelemaan lupaava kaksikko Anthony Stolarz & Alex Lyon. Heistä pieni etulyöntiasema on Stolarzilla, joka on päässyt kuluvalla kaudella pelaamaan NHL:ssä neljässä ottelussa.

Onkin huvittavaa ajatella, että Flyersin ensi kauden maalivahtikaksikon yhteispituus saattaa olla käsittämättömät 399 senttiä, eli sentin vajaa neljä metriä ja hyvänä päivänä varmasti sen neljän metrin verran.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.