Nashville Predators on passittanut tshekkivahti Marek Mazanecin takaisin farmiin ja kutsunut suomalaisvahti Juuse Saroksen NHL:ään.

Saros kävi AHL:n puolella hakemassa hieman pelituntumaa, sillä hänen edellinen ottelunsa Predators-maalilla oli 24. tammikuuta pelattu tappiollinen ottelu Buffalo Sabresia vastaan.

Nuori suomalaisvahti ei onnistunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla AHL-komennuksellaan, sillä vaikka hänen edustama Milwaukee Admirals voittikin ottelunsa Grand Rapids Griffinsiä vastaan, yllätettiin Saros neljästi ja torjuntoja kertyi ainoastaan 22. Saroksen torjuntaprosentti ottelussa jäi lukemaan 84,62.

Kahden huippuvahdin kohtaaminen

Sinällään olikin yllättävää, että ottelussa nähtiin peräti yhdeksän maalia. Toisessa päässä nimittäin torjui Detroit Red Wingsin maalivahti Jimmy Howard, joka on kuluvalla kaudella pysäyttänyt NHL:n puolella kiekot 93,40 prosentin varmuudella ja päästänyt keskiarvolta ainoastaan 1.96 kiekkoa ottelua kohden selkänsä taakse.

Toki kaikkein tärkein juttu tässä kohtaa oli hakea pelituntumaa, että hän on valmis jälleen tuuraamaan Pekka Rinnettä Predators-maalilla, eikä tietenkään voitostakaan haittaa ole.

Luonnollisestikaan Mazanec, joka on ollut suoraan sanottuna kuluvalla kaudella huono, ei pelannut NHL-visiittinsä aikana, vaan toimi ainoastaan Saroksen tuuraajana vaihtopenkin puolella.

Saroksella on tähän mennessä vyöllään todellinen unelmakausi, sillä hän on torjunut kuluvalla kaudella kymmenen ottelua uskomattomin tilastoin 94,10/1.79. Suomalaisvahdin päästettyjen maalien keskiarvo onkin koko NHL:n kovin.